Acasa / Retete culinare / Prajitura de post cu mere

Prajitura de post cu mere

Ingrediente –  Prajitura de post cu mere

Aluat: 250 gr margarina, 80 gr zahar, 250 ml apa minerala, 1 lingurita esenta de vanilie sau 3 plicuri de zahar vanilat, 1 praf de sare, 1 pliculet praf de copt stins in otet , faina alba superioara cat cuprinde.

Umplutura: 8 mere, 100 gr zahar, 1/2 lingurita scortisoara, 30 ml apa, 50 gr gris.

Decor: zahar pudra vanilat.

Mod de preparare

  1. Intr-un vas punem margarina taiata cuburi, se pune deasupra unui vas cu apa fierbinte 1 min. Se amesteca cu zahar, vanilie, sare , praful de copt stins in otet (1 lingura) si apa.
  2. Treptat se adauga faina pana obtinem un aluat potrivit  ca de cozonac.
  3. Se  pune  pentru 30 min la rece, acoperit cu o folie alimentara.
  4. Merele se curata de coaja, se rad si se pun intr-o cratita. Merele rase se amesteca cu zahar si  apa, cratita se pune pe foc si  se amesteca. Dupa cca 5 min se adauga scortisoara, grisul si amestecam.
  5. Se ia de pe foc si se lasa sa se racesca cateva minute.
  6. O tava de aragaz se tapeteaza cu hartie de copt, aluatul se imparte in doua parti. Prima parte de intinde intr-o foaie de dimensiune cca 1 cm si se pune in tava .
  7. Se adauga umplutura de mere si se intinde  intr-un strat uniform.
  8. Se intinde a doua parte, foia obtinuta se pune peste stratul se mere, iar daca exista surplus de aluat se inlatura.
  9. Se inteapa cu furculita pe toata suprafata si se introduce in cuptorul incalzit.
  10. Se lasa la copt cca 25-30 min, pana devine aurie. Se lasa sa se racesca complet , se pudreaza cu zahar farin vanilat si se portioneaza dupa preferinta.

Pofta Buna!



Prajitura de post cu mere, 4.0 out of 5 based on 14 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.0 (14 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

  • Prajitura NegresaPrajitura Negresa Ingrediente Prajitura Negresa Blat - 2 cani (cana 200 ml ) faina  tip 480 , 5 linguri zahar, 3 linguri […]
  • Icre de fasole Icre de fasole Ingrediente Icre de fasole 200 g fasole alba boabe, 100 ml ulei, 1 ceapa alba, 1 lingurita zeama de […]
  • Gogosi cu dulceata de afineGogosi cu dulceata de afine Ingrediente 1 kg faina, 1 pliculet de drojdie uscata, un praf de sare, 50 gr zahar, zahar vanilat, ulei […]
  • Trigoane cu gem si nucaTrigoane cu gem si nuca Ingrediente Trigoane cu gem si nuca Aluat – 125 gr margarina, 100 gr zahar, 125 ml apa minerala, 350 gr […]
  • Mancare de prune cu orezMancare de prune cu orez Ingrediente 6 portii - Mancare de prune cu orez 100 gr   orez, 50  gr zahar, 250-300 gr prune uscate , 25 […]
  • Tort rapid cu mereTort rapid cu mere Ingrediente Blat: 5 oua, 100 gr zahar, o lingurita praf de copt stins in otet, 120 gr faina, 1 praf de […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress