Acasa / Retete culinare / Prajitura de post cu mere

Prajitura de post cu mere

Ingrediente Prajitura de post cu mere

Blat: 120 gr zahar, 120 ml ulei, 200 ml apa minerala,   1 plic praf de copt ,350  gr faina, 2 plicuri zahar vanilat, 3 linguri pudra de roscoave.
Crema: 5 mere, 50 gr margarina, 5 linguri de zahar, vanilie, 1 lingura de gris.

Decor: frisca vanilata + pudra de roscoave

Preparare Prajitura de post cu mere

  1. Merele se spala se curata de coaja si se rad. Se pun intr-un vas  impreuna cu zaharul  si margarina . Punem vasul la foc mic , se amesteca  pana merele se patrund. Se adauga grisul si amestecam. Cand crema s-a ingrosat se ia de pe foc si adaugam vanilia. Se lasa sa se racesca complet.
  2. Separat se pregateste blatul: intr-un bol se adauga zaharul, uleiul, apa minerala, vanilia si pudra de roscoave. Se amesteca apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt. Compozitia formata se pune intr-o tava (dimensiune 20×30) tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit la 160-180 C.
  3. Se lasa la copt cca 25-30 min, pana capata o culoare aurie apoi se lasa sa se racesca complet .
  4. Peste blat se adauga crema obtinuta mai sus si se niveleaza uniform. Se introduce la rece pentru 30  min.
  5. Prajitura se portioneaza , pe fiecare prajitura se adauga o avelina de frisca apoi se preasara  cu  pudra de roscoave.
  6. Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.

Pofta Buna!

Rate this post
Voteaza
starshiners.ro

Vezi si alte retete delicioase

  • Prajitura cu gem si scortisoara (de post)Prajitura cu gem si scortisoara (de post) In perioada postului este un pic mai dificil sa iti gasesti inspiratia si sa pregatesti deserturi pentru cei […]
  • Prajitura NegresaPrajitura Negresa Ingrediente Prajitura Negresa Blat - 2 cani (cana 200 ml ) faina  tip 480 , 5 linguri zahar, 3 linguri […]
  • Prajitura cu branza dulcePrajitura cu branza dulce Ingrediente Prajitura cu branza dulce Foi :  3 oua, 13 linguri ulei, 13 linguri lapte, 13 linguri zahar, 15 […]
  • Prajitura NufarPrajitura Nufar Ingrediente Blat: 5 oua, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar. Crema: 2 oua, 100 ml […]
  • Prajitura cu gemPrajitura cu gem Ingrediente Prajitura cu gem 1 borcan cu gem de prune (400 gr),120 gr zahar tos, 500 grfaina , 250 gr unt […]
  • Prajitura cu biscuiti si ciocolataPrajitura cu biscuiti si ciocolata Ingrediente Prajitura cu biscuiti si ciocolata Blat: 300 gr biscuiti simpli. Crema:  2oua, 80 gr  […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress