Acasa / Retete culinare / Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

Oricat de ciudat ar suna sa pregatesti un desert cu morcovi, va asiguram ca reteta aceasta va cere un bis o data ce ati testat-o.

Prajitura cu morcovi este un desert special, ideal pentru copii sau pentru cei care isi doresc o dieta ceva mai sanatoasa.

Pufoasa si aromata, aceasta prajiturica are o textura speciala datorita morcovului ras si consistenta sa usor umeda o face sa poata fi pastrata proaspata chiar pana la 3 zile (asta daca mai ramane cumva vreo bucatica in farfurie).

Ingrediente Prajitura cu morcovi

250 gr morcov ras (3 morcovi mari), 150 gr zahar, 100 ml ulei, 300 ml apa minerala, 1/2 lingurita de scortisoara, 1 pliculet praf de copt, 2 pliculete zahar vanilat, 350 gr faina alba.
Decor – marmelada de caise, nuca macinata

Preparare  Prajitura cu morcovi

  1. Intr-un bol se adauga : zaharul, uleiul, apa minerala, morcovul ras, zaharul vanilat  si scortisoara.
  2. Amestecam  continuu  5 min si adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt.
  3. Compozitia obtinuta trebuie sa aiba  consistenta ,ca la  chec, apoi  se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  4. Se introduce tava in cuptorul incalzit si lasa la copt cca 25 min, la foc mediu.
  5. Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se racesca complet.
  6. Se unge la suprafata cu marmelada  de caise  si se presara cu nuca macinata.
  7. Se portioneaza si se pastreaza la rece pana in momentul servirii.

Pofta Buna!

prajitura cu morcov

Salvează

Rate this post
Voteaza
 

Vezi si alte retete delicioase

  • Iahnie de cartofiIahnie de cartofi Ingrediente Iahnie de cartofi 1 kg cartofi, 2 buc ceapa, 4 linguri ulei, 4 rosii (pulpa), 1 ardei gogosar, […]
  • Prajitura NegresaPrajitura Negresa Ingrediente Prajitura Negresa Blat - 2 cani (cana 200 ml ) faina  tip 480 , 5 linguri zahar, 3 linguri […]
  • MuceniciMucenici Ingrediente 1 pliculet drojdie, un praf de sare, 200 ml apa calduta, 50 gr zahar, 100 gr miere, 2 plicuri […]
  • Zacusca cu vinete si ciuperciZacusca cu vinete si ciuperci Ingrediente 15 vinete mari, 30 buc. de gogosari, 1 kg. ceapa, 1 litru ulei, 1 kg ciuperci proaspete, 3 kg. […]
  • Gogosi cu miereGogosi cu miere Ingrediente Gogosi cu miere 600 gr faina, 3 linguri pline cu miere, 1 cub drojdie proaspata,1 lingurita  […]
  • Gogosi de postGogosi de post Ingrediente Gogosi de post 5 linguri zahar, 250 ml apa calduta, 8  gr drojdie uscata, coaja rasa de la 1 […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress