Oricat de ciudat ar suna sa pregatesti un desert cu morcovi, va asiguram ca reteta aceasta va cere un bis o data ce ati testat-o.
Prajitura cu morcovi este un desert special, ideal pentru copii sau pentru cei care isi doresc o dieta ceva mai sanatoasa.
Pufoasa si aromata, aceasta prajiturica are o textura speciala datorita morcovului ras si consistenta sa usor umeda o face sa poata fi pastrata proaspata chiar pana la 3 zile (asta daca mai ramane cumva vreo bucatica in farfurie).
Adaugam intr-un bol: zaharul, uleiul, apa minerala, morcovul ras, zaharul vanilat si scortisoara.
Amestecam continuu 5 minute si adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (30x20cm) tapetata cu hartie de copt.
Se coace cca 25 minute, la 180C.
Cand este gata, prajitura se scoate din cuptor si se lasa sa se racesca complet.
Se unge la suprafata cu marmelada de caise si se presara cu nuca macinata.
Se portioneaza si se pastreaza la rece pana in momentul servirii.
Pofta Buna!
Salvează