Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi
Ingrediente:

250 gr morcov ras (3 morcovi mari), 150 gr zahar, 100 ml ulei, 300 ml apa minerala, 1/2 lingurita de scortisoara, 1 pliculet praf de copt, 2 pliculete zahar vanilat, 350 gr faina alba.
Decor - marmelada de caise, nuca macinata

Timp preparare

40 minute

Nr. portii

24

4.9/5 - (24 votes)

Oricat de ciudat ar suna sa pregatesti un desert cu morcovi, va asiguram ca reteta aceasta va cere un bis o data ce ati testat-o.

Prajitura cu morcovi este un desert special, ideal pentru copii sau pentru cei care isi doresc o dieta ceva mai sanatoasa.

Pufoasa si aromata, aceasta prajiturica are o textura speciala datorita morcovului ras si consistenta sa usor umeda o face sa poata fi pastrata proaspata chiar pana la 3 zile (asta daca mai ramane cumva vreo bucatica in farfurie).

 

Adaugam intr-un bol: zaharul, uleiul, apa minerala, morcovul ras, zaharul vanilat  si scortisoara.

Amestecam  continuu  5 minute  si adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt.

Compozitia obtinuta   se toarna intr-o tava (30x20cm) tapetata cu hartie de copt.

Se coace cca 25 minute, la 180C.

Cand este gata,  prajitura se scoate din cuptor si se lasa sa se racesca complet.

Se unge la suprafata cu marmelada  de caise  si se presara cu nuca macinata.

Se portioneaza si se pastreaza la rece pana in momentul servirii.

Pofta Buna!

Salvează

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *