Ingrediente
Blat: 6 oua, 120 gr zahar, 1/2 plic praf de copt, 150 gr faina, 1 praf de sare.
Umplutura: 4 mere, 100 gr unt, scortisoara, 100 gr zahar.
Crema unt: gris, lapte, vanilie, unt, zahar.
Decor : ciocolata alba rasa, marmelada.
Preparare
Prepararea blatului: dupa separarea oualelor, batem albusurile cu 40 ml apa , adaugam zaharul treptat si se bate bine astfel incat daca intoarcem bolul, albusul sa nu cada. Se mixeaza si galbenusurile cu 10 ml apa , se adauga peste albusuri. Faina se amesteca cu praful de copt si sarea si se amesteca cu albusurile si galbenusurile. Se amesteca usor , compozitia obtinuta se pune la copt intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Se introduce in cuptorul incalzit si se lasa pana se coace. Dupa coacere se lasa sa se raceasca. Pentru umplutura avem nevoie de mere sanatoase, acestea se curata de coaja si se rad. Intr-o cratita punem zaharul, merele rase si untul . Se amesteca si se pun la fiert la foc mic. Se amesteca pe parcursul fierberii si se lasa sa fiarba pana se incorporeaza 3 sferturi din zeama. Cand este gata se lasa sa se raceasca, se adauga la sfarsit scortisoara. Crema de unt: Laptele se pune la fiert, se adauga grisul in ploaie, un praf de sare si se lasa sa fiarba, amestecand continuu. Se adauga zaharul si se mai lasa cateva minute apoi se lasa la rece. Cand s-a racit suficient se adauga untul, vanilia si se mixeaza bine. Blatul racit se taie in trei foi. Prima foaie se pune pe o tava se adauga umplutura de mere, se adauga a doua foaie, se adauga crema de unt si apoi ultima foaie. Se preseaza usor, se adauga un strat de marmelada apoi ciocolata alba rasa. Se lasa la rece apoi se portioneaza dupa preferinta.
Servire
Se serveste rece.