Acasa / Retete culinare / Prajitura cu mere si ciocolata

Prajitura cu mere si ciocolata

Ingrediente – Prajitura cu mere si ciocolata

Blat: 4 oua, 80 gr zahar, 1/2 plic praf de copt stins intr-o lingurita de otet, 120 gr faina, 1 praf de sare.

Umplutura: 6 mere mari, 100 gr zahar, 100 gr unt, 2 pliculete zahar vanilat, 2 linguri de gris, esenta de rom.

Glazura: 1 tableta  ciocolata 100 gr

Mod de preparare

  1. Merele se rad , apoi se pun la calit impreuna cu unt si zahar.Se amesteca din cand in cand si se lasa pe foc cca 5-8 min.
  2. Se amesteca cu grisul, vanilia si esenta de rom, se ia de pe foc .  Tapetam cu hartie de copt o tava de  dimensiune 20×30, se adauga compozitia de mere , se intinde in strat uniform si introducem la cuptorul incalzit la 180 gr cca 5 min.
  3. Separat se pregateste blatul: ouale se separa , batem albusurile spuma  cu zahar si se bate bine astfel incat daca intoarcem bolul, albusul sa nu cada. Se mixeaza  galbenusurile cu praful de copt stins in otet  intr-un bol mai mare, apoi adaugam albusurile spuma.
  4. Faina se amesteca cu sare ,  cu albusurile si galbenusurile. Se amesteca usor , compozitia obtinuta se toarna peste compozitia de mere.
  5. Se lasa la copt, pana ce blatul devine auriu, iar prin apasare isi revine la forma initiala.
  6. Se scoate din cuptor , se lasa sa se racesca cateva momente apoi se rastoarna pe o tava mai mare.
  7. Se indeparteaza hartia de copt , lasam sa se raceasca complet apoi se glazureaza cu ciocolata topita.
  8. Se introduce la rece cateva minute apoi se portioneaza dupa preferinta.
  9. Este o prajitura rapida si gustoasa, ideala langa o cafea aromata 🙂

Pofta Buna!


Prajitura cu mere si ciocolata, 4.2 out of 5 based on 27 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.2 (27 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

  • Tarta cu mereTarta cu mere Ingrediente- Tarta cu mere Aluat: 400 gr faina, 200 gr unt, 1/2 praf de copt, 2 linguri  smantana, 2 […]
  • Prajitura cu dovleac si scortisoaraPrajitura cu dovleac si scortisoara Ingrediente Aluat:250 gr  unt sau margarina, 2 oua, 60 gr smantana, 2 plicuri zahar vanilat, 1 plic praf de […]
  • Ficatei cu smantanaFicatei cu smantana Ingrediente 500 g ficatei (o caserola), 150 ml/gr smantana dulce sau fermentata, 2 cepe, 1 cubulet de unt […]
  • Prajitura cu branza dulcePrajitura cu branza dulce Ingrediente Prajitura cu branza dulce Foi :  3 oua, 13 linguri ulei, 13 linguri lapte, 13 linguri zahar, 15 […]
  • Ecler cu mereEcler cu mere Ingrediente Ecler cu mere- 18 buc Coji: 35 ml ulei, 70 ml apa, 70 gr faina, 3 oua, un praf de sare. Crema […]
  • Fursecuri cu cirese confiateFursecuri cu cirese confiate Ingrediente Fursecuri cu cirese confiate 200 gr unt, 70 gr zahar farin , 3 galbenusuri, 250 gr faina, coaja […]

3 comentarii

  1. Argentina Malcea

    Delicioasa !  

    VA:F [10.0.0_1159]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  2. Mihailescu Marlenna

    da…. la cafea este excelenta

    VA:F [10.0.0_1159]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  3. Foarte buna aceasta prajitura!

    VA:F [10.0.0_1159]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress