Prajitura cu mere, un desert aromat si pufos. Reteta Prajitura cu mere este simpla si rapida.
Mixam, pentru 3 minute, untul cu zahar, vanilie, sare , bicarbonat de sodiu stins in otet (1 lingura) , ou si lapte.
Adaugam faina si amestecam pana obtinem un aluat potrivit , ca de cozonac.
Aluatul se pune pentru 30 minute la rece, acoperit cu o folie alimentara.
Merele se curata de coaja, se rad si se pun intr-o cratita.
Adaugam zaharul si untul taiat cubulete.
Fierbem compozitia pentru 5 minute, amestecand periodic.
Adaugam scortisoara, grisul si amestecam.
Tapetam cu hartie de copt o tava de aragaz , iar aluatul se imparte in doua parti.
Prima parte de intinde intr-o foaie de dimensiune cca 1 cm si se pune in tava .
Se inteapa cu furculita pe toata suprafata.
Adaugam umplutura de mere si intindem intr-un strat uniform.
Intindem a doua parte de aluat, foia obtinuta se taie cu o rola , in fasii.
Adaugam fasiile de aluat pe toata suprafata, la o distanta de 1 cm, astfel incat sa formam un grilaj.
Se introduce prajitura in cuptorul incalzit la 180 C/30 minute.
Se lasa sa se racesca complet , se pudreaza cu zahar farin vanilat si se portioneaza.
Pofta Buna!