Prajitura cu mere

Prajitura cu mere
Ingrediente:

Aluat: 250 gr unt, 100 gr zahar, 200 ml lapte, 1 ou, 1 lingurita esenta de vanilie sau 3 plicuri de zahar vanilat, 1 praf de sare, 1 lingurita bicarbonat de sodiu  stins in otet , faina alba superioara cat cuprinde.

Umplutura: 8 mere, 100 gr zahar, 1/2 lingurita scortisoara, 50 gr unt, 50 gr gris.

Decor: zahar pudra vanilat.

Timp preparare

50 minute

Nr. portii

30

5/5 - (22 votes)

Prajitura cu mere, un desert aromat si pufos. Reteta Prajitura cu mere este simpla si rapida.

Mixam,  pentru 3 minute,  untul cu zahar, vanilie, sare , bicarbonat de sodiu   stins in otet (1 lingura) , ou si lapte.

Adaugam faina   si amestecam pana obtinem un aluat potrivit , ca de cozonac.

Aluatul se  pune  pentru 30 minute la rece, acoperit cu o folie alimentara.

Merele se curata de coaja, se rad si se pun intr-o cratita.

Adaugam zaharul  si untul taiat cubulete.

Fierbem compozitia pentru 5 minute, amestecand periodic.

Adaugam  scortisoara, grisul si amestecam.

Tapetam cu hartie de copt o tava de aragaz , iar aluatul se imparte in doua parti.

Prima parte de intinde intr-o foaie de dimensiune cca 1 cm si se pune in tava .

Se inteapa cu furculita pe toata suprafata.

Adaugam  umplutura de mere si intindem  intr-un strat uniform.

Intindem  a doua parte de aluat, foia obtinuta se taie cu o rola   , in fasii.

Adaugam fasiile de aluat pe toata suprafata, la o distanta de 1 cm, astfel incat sa formam un grilaj.

Se introduce prajitura in cuptorul incalzit la 180 C/30 minute.

Se lasa sa se racesca complet , se pudreaza cu zahar farin vanilat si se portioneaza.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *