Acasa / Retete culinare / Prajitura cu gem

Prajitura cu gem

Ingrediente Prajitura cu gem

1  kg faina, 500 gr osanza de porc, 3 galbenusuri, 3 linguri smantana , 1 praf de sare, 2 plicuri zahar vanilat, 1 lingura de zahar, apa rece cat cuprinde.
Umplutura: gem de prune
Decor: zahar farin vanilat

Preparare

  1. Osanza se da pe razatoare sau se trece prin masina de tocat carne apoi  se amesteca cu 300 g faina .
  2. Se formeaza un aluat sub forma unei bile , se pune intr-o folie apoi se introduce la rece.
  3. Separat intr-un vas se amesteca galbenusurile , smantana, vanilia, zaharul, cu restul de faina si o parte de apa rece. Se adauga treptat faina si apa pana obtinem un aluat potrivit. Se introduce la rece pentru 30 min.
  4. Aluatul cu osanza se imparte in trei parti egale.
  5. Aluatul se intinde cu ajutorul un unui praf de faina  intr-o foaie de forma dreptunghiulara, se adauga prima parte din aluatul cu osanza si se intinde cu grija.
  6. Se impatureste aducand marginile spre mijloc apoi se pliaza pe linia mediana la fel cum se inchide o carte.
  7. Se impacheteaza inca o data pe lungime in doua. Se pune aluatul pe o tava si se introduce la rece pentru 30 min.
  8. Se intinde foaia de aluat , iar  deasupra se intinde a doua parte de osanza.
  9. Se impacheteaza din nou si se lasa la rece inca  30 min.
  10. Dupa acest timp se repeta : ultimul strat de osanza care se intinde uniform peste foaia de aluat, se impacheteaza  si se introduce din nou la rece pentru  30 min.
  11. Aluatul se imparte in doua parti. Fiecare parte se intinde sub forma dreptunghiulara si se imparte in patrate. Pe fiecare patrat se aseaza o lingurita de gem . Se pliaza si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  12. Se introduc in cuptorul incalzit , la foc puternic pentru 20-25 min, pana devin aurii.
  13. Se pudreaza cu zahar farin vanilat cand sunt racite complet.

Se servesc la ceai sau cafea, sunt delicioase !

Pofta Buna!

Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Prajitura cu gemPrajitura cu gem Ingrediente Prajitura cu gem 1 borcan cu gem de prune (400 gr),120 gr zahar tos, 500 grfaina , 250 gr unt […]
  • Cornulete cu gem si nucaCornulete cu gem si nuca Ingrediente Cornulete cu gem si nuca Aluat: 500 gr osanza (unt gras ), 600 gr faina , 2 oua, 30 ml zeama de […]
  • Prajitura NegresaPrajitura Negresa Ingrediente Prajitura Negresa Blat - 2 cani (cana 200 ml ) faina  tip 480 , 5 linguri zahar, 3 linguri […]
  • Tort cu mere si crema de zahar arsTort cu mere si crema de zahar ars Ingrediente Tort cu mere si crema de zahar ars Blat: 4 oua, 70 gr zahar, 100 gr faina, 1/2 plic praf de […]
  • Prajitura cu ciresePrajitura cu cirese Ingrediente Prajitura cu cirese 4 oua, 150 gr zahar, 100 ml ulei, 1/2 plic praf de copt , 180 gr faina, 1 […]
  • Negresa cu friscaNegresa cu frisca Ingrediente Negresa cu frisca 200 gr  unt , 200 gr zahar, 200 ml lapte, 250 gr faina, 50 gr cacao, 50 gr […]




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress