Prajitura cu gem

Ingrediente Prajitura cu gem
400 gr gem prune, 120 gr zahar tos, 500 gr faina , 200 gr unt , 120 ml lapte, sare, 1 lingurita praf de copt, 1 lingurita otet, 2 plicuri zahar vanilat, coaja rasa de la o lamaie, scortisoara pudra.
Preparare Prajitura cu gem
Laptele , zaharul , zaharul vanilat se amesteca cu untul la temperatura camerei.
Se adauga praful de copt stins in otet , coaja de lamaie si amestecam.
Adaugam faina si amestecam pana se incorporeaza.
Din acest aluat se pune deoparte 1/3 , iar restul se intinde intr-o tava (dimensiune 30x20cm) tapetata cu hartie de copt.
Adaugam gemul pe suprafata prajiturii, presaram cu scortisoara si razuim aluatul ramas.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180C si se coace 30 minute.
Prajitura se lasa sa se raceasca complet si apoi se portioneaza dupa preferinta.
Pofta Buna!