Acasa / Retete culinare / Prajitura cu dovleac si scortisoara

Prajitura cu dovleac si scortisoara

Ingrediente

Aluat:250 gr  unt sau margarina, 2 oua, 60 gr smantana, 2 plicuri zahar vanilat, 1 plic praf de copt stins in otet, 1 praf de sare, 120 gr zahar, faina cat cuprinde (cca 600 gr).
Umplutura:600 gr dovleac ras, 50 gr unt, 100 gr zahar, 1 lingurita de scortisoara, 50 gr gris.
Decor: zahar pudra vanilat.

Mod de preparare

  1. Preagtim umplutura : dovleacul ras se pune intr-o cratita cu unt si zahar. Punem la foc mic si amestecam pana se caleste  si zeama se incorporeaza , cca 5 minute. Se ia cratita de pe foc , adaugam grisul, scortisoara si amestecam. Se lasa la racit pana obtinem aluatul.
  2. Intr-un vas se pune untul la temperatura camerei, amestecam cu zahar, praful  de copt stins intr-o lingurita de otet, ouale, smantana si vanilia. Se amesteca bine astfel incat sa obtinem o compozitie omogena. Se adauga treptat faina, pana la incorporare. Trebuie sa obtinem un aluat care nu se lipeste de maini si se modeleaza cu usurinta.
  3. Cantitatea de aluatr si umplutura este pentru o tava normala de aragaz.
  4. Se tapeteaza tava cu hartie de copt. Aluatul se imparte in 2 parti.
  5. Se intinde prima foaie cu ajutorul unui praf de faina si merdeneaua , se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si inlaturam surplusul, daca exista.
  6. Se adauga umplutura si intindem in strat unifor pe toata suprafata.
  7. Se intinde a doua foaie, se aseaza peste umplutura si cu o scobitoare intepam din loc in loc, astfel in timpul coptului sa nu se umfle.
  8. Se coace la foc mic cca 20 min, pana devine aurie.
  9. Se lasa sa se racesca, se portioneaza si se pudreaza cu zahar farin vanilat.

Se serveste ca desert alaturi de ceai sau cafea.

Pofta buna!

Prajitura cu dovleac si scortisoara, 5.0 out of 5 based on 12 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
5.0 (12 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

  • Prajitura cu mere si ciocolataPrajitura cu mere si ciocolata Ingrediente - Prajitura cu mere si ciocolata Blat: 4 oua, 80 gr zahar, 1/2 plic praf de copt stins intr-o […]
  • Fursecuri cu marmeladaFursecuri cu marmelada Ingrediente 250 gr unt sau margarina, 3 galbenusuri, 200 gr zahar farin , 1 praf de copt, un praf sare, […]
  • Prajitura NegresaPrajitura Negresa Ingrediente Prajitura Negresa Blat - 2 cani (cana 200 ml ) faina  tip 480 , 5 linguri zahar, 3 linguri […]
  • Prajitura cu branza dulcePrajitura cu branza dulce Ingrediente Prajitura cu branza dulce Foi :  3 oua, 13 linguri ulei, 13 linguri lapte, 13 linguri zahar, 15 […]
  • Tort cu cafeaTort cu cafea Ingrediente Tort cu cafea Blat: 5 oua, 30 gr cacao, 130 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar. pentru […]
  • Prajitura cu merePrajitura cu mere Ingrediente Prajitura cu mere Aluat: 200 gr unt, 100 gr zahar, 200 ml apa minerala, 1 ou, 1 lingurita […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress