Ingrediente
Blat: 6 oua, 30 ml apa rece, 120 gr zahar, 1/2 plic praf de copt, 150 gr faina, 1 praf de sare.
Crema: 300 gr branza proaspata, coaja de la o lamaie -rasa, 150 gr afine, 100 gr zahar, 50 gr gris, 2 albusuri.
Mod de preparare
- Prepararea blatului: dupa separarea oualelor, batem albusurile cu apa rece, adaugam zaharul treptat si se bate bine astfel incat daca intoarcem bolul, albusul sa nu cada.
- Se mixeaza si galbenusurile apoi se adauga peste albusuri.
- Faina se amesteca cu praful de copt si sarea si se amesteca cu albusurile si galbenusurile. Se amesteca usor , compozitia obtinuta se pune la copt intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
- Se introduce in cuptorul incalzit si se lasa cca 20 min , pana este aproape copt.
- Crema: branza proaspata se pune intr-un bol, se adauga coaja rasa de lamaie, zaharul, grisul si albusurile. Se amesteca pana obtinem o compozitie cremoasa. Se adauga afinele si amestecam usor.
- Peste blatul aproape copt se adauga compozitia de branza si afine, se intinde in strat uniform si se lasa in cuptor la foc mic pentru cca 10-15 min, pana ce crema se intareste.
- Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se racesca complet, apoi se portioneaza dupa preferinta.
- Se poate pudra cu zahar farin.
Pofta Buna!
Voteaza