Ingrediente Prajitura cu alune si frisca
Blat: 5 oua, 30 ml apa rece, 120 gr zahar, 150 gr faina, 1/2 praf de copt, un praf de sare.
Glazura: 200 gr margarina, 30 gr cacao, 200 gr zahar,1 lingurita esenta de rom.
Decor: alune coapte , frisca vanilata, ciocolata rasa.
Preparare Prajitura cu alune si frisca
- Albusurile se bat spuma cu zahar si apa rece, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare.
- Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu galbenusurile mixate.
- Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor pana la incorporare.
- Compozitia obtinuta se pune intr-o tava dimensiunea 25×30, tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit la 180 C.
- Se lasa la copt pentru cca 20 min, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala.
- Pregatim glazura: intr-un vas punem zaharul, margarina si cacao, se amesteca bine si se pune la foc mic .
- Se amesteca pana incepe sa fiarba, se lasa la fiert cca 3 minute pana obtinem o compozitie de consistenta unui sirop vascos. Se lasa sa se racesca apoi adaugam esenta de rom si amestecam.
- Blatul se portioneaza in 20 bucati , cu ajutorul unei furculite se trec prin glazura, apoi prin alune coapte si maruntite.
- Se pun pe chese si se lasa la rece cca 1 ora apoi adaugam cate o avelina de frisca si decoram cu ciocolata rasa.
Pofta Buna!
Voteaza