4.9/5 - (34 votes)
Prajitura Buzdugan este un desert aromat si delicios. Reteta Prajitura Buzdugan este explicata pas cu pas, in imagini.
Cojile indiene
Albusurile se bat spuma cu zahar. Mixam galbenusurile cu praful de sare.
Amestecam cele doua compozitii, adaugam faina.
Cu miscari usoare de sus in jos, amestecam pana incorporam faina.
Compozitia formata se pune intr-un pos cu dui (forma rotunda) si turnam cojile indiene , sub forma rotunda -10 cm, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Le coacem la 160C pentru 15 minute. Dupa 1 minut se desprind usor de pe hartie.
Siropul se formeaza prin amestecarea energica a zaharului cu apa fierbinte. Dupa racire adaugam esenta de rom.
Crema
Amestecam ouale, zaharul, laptele si cacaua. Compozitia formata se pune intr-o craticioara, la fiert, pe foc mic si amestecam continuu.
Dupa primul clocot se inchide focul si se lasa la racit.
Adaugam untul taiat cubulete , esenta de rom, vanilie si mixam pana obtinem o compozitie fina.
Cantitatea de crema se imparte pentru umplutura si decor.
Asamblare prajitura Buzdugan
Pe o tava asezam jumatate din cantitatea de coji, le trampam si adaugam pe fiecare cate un strat de crema (pos cu sprit).
Asezam restul de coji trampate si presam usor.
Se pun la rece pentru 1 ora.
Fiecare prajitura se unge pe margine cu crema de cacao, se tavaleste prin arahidele maruntite si se pune pe chesa. Se decoreaza cu crema turnata cu posul cu sprit mic sub forma unor tepi.
Sa aveti pofta!