Acasa / Retete culinare / Placinta cu varza

Placinta cu varza

Ingrediente

Aluat: 500 gr faina, 20 gr margarina, un praf de sare, 10 gr drojdie ( ulei si faina pentru uns si tapetat tava)
Umplutura: 1 varza mica, 3 ciuperci mari, sare, marar, 20 ml ulei, piper.

Preparare

Aluatul se prepara astfel: Intr-un bol amestecam drojdia cu apa calduta, se adauga praful de sare, faina si margarina topita. Se amesteca bine, daca mai este nevoie se adauga faina. Se imparte in doua parti si se lasa la crescut. Umplutura se pregateste inainte de a prepara aluatul. Intr-o cratita punem uleiul la incins, adaugam ciupercile taiate feliute, varza tocata marunt si se lasa la calit. la sfarsit se adauga sare, piper, mararul tocat marunt.
Intr-o tava din Yena unsa cu ulei si tapetata cu faina se intinde o foaie de aluat se adauga umplutura, apoi ultima foaie de aluat. Dupa preferinta se poate adauga oregano.Se introduce la cuptor si se lasa la copt.
Cand este gata se lasa la racit pentru cateva minute si se portioneaza.

Servire

Se serveste calda sau rece.
Placinta cu varzaPlacinta cu varzaPlacinta cu varza
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Varza cu legumeVarza cu legume Ingrediente 1 varza proaspata de marime potrivita, 1 ceapa, 2 ardei gogosar rosu, verdeata, piper boabe, […]
  • Prajitura NegresaPrajitura Negresa Ingrediente Prajitura Negresa Blat - 2 cani (cana 200 ml ) faina  tip 480 , 5 linguri zahar, 3 linguri […]
  • Chiftelute cu ciuperci si soiaChiftelute cu ciuperci si soia Ingrediente 500 gr ciuperci proaspete, 3 cepe, 200 gr soia, verdeata, sare, 50 ml ulei, faina,piper, ulei […]
  • Salata de legume ( de post)Salata de legume ( de post) Cea mai buna salata cu legume si maioneza de post , imita perfect salata de Boeuf si este extrem de […]
  • Mancare de spanac cu usturoiMancare de spanac cu usturoi Ingrediente Mancare de spanac cu usturoi 1 kg spanac, 1 ceapa, 1 ceascuta mica de  sos de rosii cu ardei , […]
  • Chiftelute in sos (de post)Chiftelute in sos (de post) Ingrediente Chiftelute in sos (de post) Chiftelute - 300 gr soia granule, 1 morcov, 1 ceapa, 50 ml ulei, 1 […]




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress