Acasa / Retete culinare / Placinta cu ciuperci

Placinta cu ciuperci

Ingrediente Placinta cu ciuperci

Aluat – 500 gr faina, 200 gr margarina, 1/2 lingurita sare, 100 ml apa, 1/2 pliculet praf de copt stins in otet.

Umplutura- 1 ceapa , 300 gr ciuperci proaspete, 2 linguri pesmet, 50 ml ulei, sare , piper dupa gust, 1 legatura de patrunjel verde .

Mod de preparare Placinta cu ciuperci

  1. Margarina se taie cubulete si se amesteca cu faina,  sarea si praful de copt . Apa se adauga treptat si framantam  pana obtinem un aluat omogen.
  2. Aluatul obtinut se pune la rece pentru 30 min. In acest timp pregatim umplutura.
  3. Ciupercile , ceapa taiate marunt se calesc in ulei incins pana incep sa devina usor aurii. Adaugam sare, piper, pesmet si patrunjelul maruntit. Amestecam bine si lasam sa se racoreasca cateva momente.
  4. Aluatul se imparte in doua parti, se intinde prima foaie si o asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
  5. Adaugam umplutura uniform pe toata suprafata.
  6. Se intinde a doua foaie de aluat, se aseaza peste umplutura si intepam cu furculita din loc in loc.
  7. Se coace la foc potrivit cca 25-30 min, pana capata o culoare aurie- usor rumena.
  8. Se lasa sa se racesca apoi se portioneaza.

Pofta Buna!

placinta cu ciuperci placinta cu ciuperci1 placinta cu ciuperci2
Placinta cu ciuperci, 3.0 out of 5 based on 7 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
3.0 (7 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress