Acasa / Retete culinare / Piure de cartofi

Piure de cartofi

Ingrediente Piure de cartofi

700 gr  cartofi, 80 gr unt  continut ridicat de grasime, 60-80 ml lapte, 50 gr smantana, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare Piure de cartofi

  1. Cartofii se spala bine , se curata de coaja  si  se taie in cuburi . Se pun intr-o cratita cu apa  rece , pana cand aceasta acopera cartofii. Se adauga sarea si se pun la fiert. Dupa ce cartofii au fiert se scurg de apa .
  2. Acestia se pun inapoi in oala , peste ei se adauga smantana si untul si omogenizam.  Se adauga treptat  lapte cald si se amesteca bine pentru a obtine un piure pufos.
  3. Se adauga sare si piper dupa gust

Piureul de cartofi se serveste ca garnitura pentru diverse mancaruri:  , friptura , pui pane, friptura de miel , pui , etc.

Pofta Buna!

Rate this post
Voteaza
 

Vezi si alte retete delicioase

  • Cartofi auriiCartofi aurii Cei mai buni cartofi la cuptor. In crusta crocanta de malai si boia , cartofii aurii sunt extrem de gustosi […]
  • Cartofi cu mararCartofi cu marar Cartofi  cu unt si marar – garnitura perfecta pentru preparate pe baza de carne si peste. Puteti face […]
  • Mancare de conopida cu ciuperciMancare de conopida cu ciuperci Ingrediente 1 kg conopida, 200 gr ciuperci  proaspete, 100 gr unt, 50 gr faina, 500 ml lapte, sare si piper […]
  • Piure de cartofiPiure de cartofi Ingrediente 1 kg cartofi, 50 gr unt, 50 gr smantana, sare. Preparare Cartofii se curata se coaja, se […]
  • Pulpe de pui la tigaiePulpe de pui la tigaie Ingrediente Pulpe de pui la tigaie 8 pulpe de pui dezosate, 8 catei de usturoi, 3  fire ceapa verde, sare […]
  • Mancare de soiaMancare de soia Ingrediente Pt 4 portii:3 rosii decojite,2 ardei grasi,2 cepe,1 punga soia granulata,ulei un praf de […]

loading…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress