Acasa / Retete culinare / Saramura de peste

Saramura de peste

O reteta cu arome de vara ! Cea mai buna saramura de peste , reteta este simpla si extrem de gustoasa!

Ingrediente Saramura de peste – 3 portii/ Timp de preparare – 1 ora si 40 minute.

3 bucati peste sarat ( caras )
1 bucata ardei gras
1 bucata ardei iute rosu
1 bucata ardei iute galben
10 bucati rosii mici (cherry)
5 catei usturoi
1/2 legatura patrunjel verde
1 crenguta cimbru proaspat
2 linguri ulei
1 lingura otet
dupa gust sare si piper




Mod de preparare Saramura de peste

Peste sarat – minim 3 ore la sare.
Ungem cu putin ulei pestele si il frigem bine pe ambele parti.

Cand pestele este gata il scoatem cu grija intr-o tava (o alegeti in functie de marimea pestilor) inalta.
Punem pe gratar ardeiul gras si rosiile. Le intoarcem pana se coc bine.

Le lasam sa se racesca putin si le decojim . Taiem ardeiul in bucati potrivite.

Intr-o cratita punem 700 ml apa la fiert, dupa primul clocot adaugam otetul , ardeiul iute (rosu si galben) taiat felii si cateii de usturoi maruntiti.
Se ia de pe foc , se adauga verdeata maruntita, ardeiul si rosiile coapte + piper si sare dupa gust.

Compozitia obtinuta se toarna peste carasul fript. Pestele trebuie acoperit complet cu lichid si se lasa 20 minute “la odihna”.

Se serveste cu mamaliguta si mujdei (cine doreste).

Pofta Buna!

Recomand =>Tigaie Grill Tefal Talent Pro

Saramura de peste, 5.0 out of 5 based on 2 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
5.0 (2 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

  • Ciorba de peste cu rosiiCiorba de peste cu rosii Ideala in orice sezon , recomandata pentru un pranz sanatos ! Ingrediente Ciorba de peste cu rosii - 6 […]
  • Hering cu rosii si usturoiHering cu rosii si usturoi Ingrediente Hering cu rosii si usturoi 1 kg hering (baby), 8 catei usturoi, 4 rosii , ulei , 100 gr […]
  • Plachie de pestePlachie de peste Ingrediente 4 portii - Plachie de peste 3  buc  macrou, 5 cepe,  50 ml ulei , o jumatate de ardei rosu, 0 […]
  • Ghiveci de pesteGhiveci de peste Ingrediente Ghiveci de peste 500 gr peste (merluciu)  , 1 morcov, 2 cepe mari, 1 pastarnac, 100 gr […]
  • Peste la tigaiePeste la tigaie Ingrediente - Peste la tigaie 3  fileuri de pangasius, 4-5 catei de usturoi, 50 ml ulei, sare si piper dupa […]
  • Peste cu sos de smantanaPeste cu sos de smantana Ingrediente  Peste cu sos de smantana 1 kg peste file (merluciu), 100 gr faina , ulei pentru prajit, sare […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress