Acasa / Retete culinare / Retete de peste / Pastrav la tigaie

Pastrav la tigaie

Ingrediente

3 pastravi eviscerati , 30 gr faina, 1 lamaie, 1/2 lamaie-felii, sare,  30 gr unt, 1 legatura de  patrunjel proaspat , ulei pentru prajit.

Mod de preparare

  1. Pastravii se curata, se spala, se scurg si se sterg cu servet.
  2. Se presara cu sare  apoi  se trec prin faina.
  3. Intr-o tigaie se incinge uleiul , se adauga pastravii si se prajesc pana se rumenesc pe ambele parti.
  4. Se scot pe un platou, se decoreaza cu salata verde, si felii de lamaie.
  5. Intr-o tigaie, separat se topeste untul, se adauga sucul de la 1 lamaie si patrunjelul tocat marunt. Se lasa sa dea 2 clocote , dupa care se toarna peste pastravii prajiti.

Servire

Se servesc calzi.

Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Peste in pesmet Peste in pesmet Ingrediente Peste in pesmet 3 file pangasius, 150 gr pesmet, 50 gr unt, sare si piper dupa gust, 1/2 […]
  • Somon la cuptorSomon la cuptor Ingrediente 400 gr somon, 50 ml ulei de masline, 1 lamaie, 5 cartofi, 1 legatura de marar verde, 1 salata […]
  • Mreana in crusta picantaMreana in crusta picanta Ingrediente1 -1,2 kg peste mreana, sare, pesmet, boia de ardei iute, ulei pentru prajit, salata verde, […]
  • Peste panePeste pane Ingrediente Peste pane 3   buc file de peste , 2 oua, faina, pesmet, ulei pentru prajit, sare si piper dupa […]
  • Saramura de pesteSaramura de peste O reteta cu arome de vara ! Cea mai buna saramura de peste , reteta este simpla si extrem de […]
  • Pasta de pestePasta de peste Pasta de peste  este un aperitiv extrem de gustos si nelipsit de la mesele festive. Pentru acesta […]

kalapod.net%20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress