Acasa / Retete culinare / Retete de peste (pagina 5)

 

Retete de peste

Pastrav la tigaie

Ingrediente 3 pastravi eviscerati , 30 gr faina, 1 lamaie, 1/2 lamaie-felii, sare,  30 gr unt, 1 legatura de  patrunjel proaspat , ulei pentru prajit. Mod de preparare Pastravii se curata, se spala, se scurg si se sterg cu servet. Se presara cu sare  apoi  se trec prin faina. Intr-o ...

Citeste »

Platica in crusta de malai

Ingrediente 3 buc platica , sare, malai, ulei pentru prajit, lamaie, salata verde. Preparare Pestele se curata de solzi, intestine si se spala bine. Se presara cu sare si se lasa cca 1 ora la rece. Se pregateste malaiul. Se trece fiecare platica prin malai si se prajeste pe ambele ...

Citeste »

Conserva de peste

Ingrediente 1 kg peste caras, ulei pentru prajit, sare, otet, foi dafin, piper. Preparare Pestele se spala , se curata si se prajeste in ulei pana capata o culoare aurie apoi se aseaza in borcanele sterilizate. Se pregateste o compozitie din 1 parte otet si 2 parti apa, se adauga ...

Citeste »

Hamsi pane

Ingrediente 300 gr peste hamsi, 2 oua, faina, ulei pentru prajit, lamaie. Preparare Pestele hamsi sarat se curata cu grija de intestine si capatani, se spala si se pune pe un servet. Se pune uleiul in tigaie si lasam sa se incinga. Fiecare pestisor se trece prin faina, prin ou ...

Citeste »

Peste la gratar

Ingrediente 6 pesti caras, sare, lamaie, Preparare Carsii se curata de solzi si intestine, se spala bine. Se presara cu sare si se lasa cca 30 min la rece. Se pun apoi pe gratarul bine incins si uns cu grasime. Se tin pana se frig bine pe ambele parti. Cand ...

Citeste »



Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress