Acasa / Retete culinare / Retete de peste (pagina 5)

Retete de peste

Scrumbie la gratar

Ingrediente 3 pesti scrumbie, sare, lamaie, salata verde. Preparare Pestele se curata se solzi, de intestine si se spala bine. Se inlatura capatana la fiecare peste,  se presara cu sare si se lasa la rece cca 1 ora. Pe gratarul incins si bine uns se frig scrumbiile pe ambele parti. ...

Citeste »

Pastrav prajit in pesmet

Ingrediente 1,5 kg pastrav, pesmet, ulei pentru prajit, sare, verdeata, lamaie. Preparare Pastravii se curata de intestine, se spala si se sareaza. Se tin cu sare cateva ore. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, pastravii se tavalesc prin pesmet apoi se prajesc pe ambele parti pana capata o culoare ...

Citeste »

Caras in crusta de malai

Ingrediente 1 caras cca 1,5 kg, ulei pentru prajit, sare, malai. Preparare Carasul se curata de solzi,se inlatura intestinele, si se spala bine. Se inlatura capatana, iar trunchiul se portioneaza in bucati potrivite, si se lasa la sare minim 1 ora. Bucatile de caras sarate se dau prin malai apoi ...

Citeste »

Crap cu rosii la cuptor

Ingrediente 1 crap, sare, 2 rosii, 3 catei usturoi, 20 ml ulei, piper. Preparare Crapul se curata de solzi, se curate de intestine apoi se spala bine. Se inlatura capatana, coada iar trunchiul se sectioneaza in 2 parti, apoi se taie in doua, astfel vom obtine patru bucati. Se sareaza ...

Citeste »

Chefal cu lamaie

Ingrediente 4 pesti chefal, sare, ulei pentru prajit, 30 gr faina, verdeata, lamaie. Preparare Chefalul curatit de intestine si spalat se portioneaza in bucati de marime potrivita. Se sareaza si se tine cca 1 ora la rece. Separat intr-o tigaie punem uleiul la incins, si adaugam bucatile de peste trecute ...

Citeste »

Fitofag cu ciuperci

Ingrediente 1 fitofag la 1,5 kg , 50 gr faina, sare, ulei pentru prajit. Garnitura: ciuperci in saramura, 30 gr unt, sare, piper , verdeata. Preparare Fitofagul curatit de intestine, solzi , se portioneaza in bucati potrivite. Se dau la sare cca 1 ora. Dupa acest timp , bucatiile de ...

Citeste »

Chefal marinat in sampanie

Ingrediente 3 bucati chefal, 2 cepe, 3 catei usturoi, foi de dafin,rosii cherry, piper, 1 ardei, sare, 40 ml ulei, 150 ml sampanie, 1 lamaie, marar verde. Preparare Pestele curatit de solzi, intestine se spala bine si se lasa cu sare de seara pana dimineata. Pregatim preparatul pentru cuptor: intr-un ...

Citeste »

Macrou cu sos de lamaie

Ingrediente 1 kg macrou, sare, faina , ulei pentru prajit. Sos: zeama de lamaie, sare, ulei . Preparare Pestele se curata, se spala, se portioneaza in bucati egale. Se da sare si se lasa cca 1 ora la rece. Pe o farfurie punem cca 50 gr faina, se trec bucatiile ...

Citeste »

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress