Acasa / Retete culinare / Retete de peste (pagina 4)

Retete de peste

Peste la gratar

Ingrediente 6 pesti caras, sare, lamaie, Preparare Carsii se curata de solzi si intestine, se spala bine. Se presara cu sare si se lasa cca 30 min la rece. Se pun apoi pe gratarul bine incins si uns cu grasime. Se tin pana se frig bine pe ambele parti. Cand ...

Citeste »

Caras cu lamaie

Ingrediente 6 pesti caras, 100 ml ulei, sare, 30 gr faina, lamaie. Preparare Pestele se curata de solzi, intestine si se spala bine. Se presara cu sare si se lasa la rece cca 1 ora. Intr-o tigaie punem uleiul la incins , pestele se da prin faina apoi se pune ...

Citeste »

Somon marinat

Ingrediente 300 gr somon, 1 ceapa, zeama de la o lamaie, sare, ardei. Preparare Carnea de somon se spala si se portioneaza in cuburi. Intr-un bol amestecam zeama de lamaie cu sarea, ceapa taiata fasii sau rondele, ardeiul tocat fasii. Se adauga bucatile de somon si se amesteca. Se acopera ...

Citeste »

Stiuca la gratar

Ingrediente 1 stiuca (1.200 gr), sare, 20 ml ulei, sare, lamaie, salata verde. Preparare Stiuca se curata de solzi si intestine. Se spala bine, se presara cu sare si se lasa la rece cca 1 ora. Separat se incinge gratarul si se unge foarte bine cu grasime. Stiuca se lasa ...

Citeste »

Stavrid in crusta de malai

Ingrediente 1 kg de stavrid, sare, lamaie, malai, ulei pentru prajit. Decor: salata verde. Preparare Pestele se curata de solzi , de intestine si se spala bine. Se sareaza si se lasa cca 1 ora. Dupa acest timp, luam fiecare peste si il dam prin malai apoi se pun la ...

Citeste »

Pastrav cu lamaie si cartofi noi

Ingrediente 3 pastravi (cca 800 gr- 3 bucati), sare, 30 gr faina, lamaie, salata verde, 1 lamaie, 9 cartofi noi potriviti, legume, ulei pentru prajit cca 100 ml. Preparare Pastravii eviscerati se tin cu sare si felii de lamaie cca 1 ora la rece. Cartofii se spala bine, se inlatura ...

Citeste »

Fitofag in crusta de malai

Ingrediente 1 peste fitofag , sare, malai, ulei pentru prajit, salata verde. Preparare Fitofagul curatit de intestine si solzi , se portioneaza in bucati potrivite. Se presara cu sare , se da prin malai si se prajeste pe ambele parti intr-o tigaie cu ulei incins. Cand este gata se serveste ...

Citeste »

Mreana in crusta picanta

Ingrediente 1 -1,2 kg peste mreana, sare, pesmet, boia de ardei iute, ulei pentru prajit, salata verde, lamaie. Preparare Mreana se curata se solzi, de intestine si se spala bine. Se inlatura capatana apoi usor obtinem 2 file-uri, care le portionam in parti egale, cca 6 bucati. Bucatile se sareaza ...

Citeste »

Salata de icre cu ceapa verde

Ingrediente 100 gr icre caras, 200 gr gris, sare,400-500 ml apa, 200 ml ulei, zeama de lamaie, 4 fire ceapa verde. Decor: salata verde, rosie. Preparare Apa se pune la fiert, cand a dat in clocot se pune grisul umezit cu putina apa rece, se amesteca usor pana se ingroasa, ...

Citeste »

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress