Acasa / Retete culinare / Retete de peste (pagina 3)

Retete de peste

Peste la tigaie

Ingrediente – Peste la tigaie 3  fileuri de pangasius, 4-5 catei de usturoi, 50 ml ulei, sare si piper dupa gust, zeama de la 1 lamaie. Mod de preparare –Peste la tigaie Uleiul se pune intr-o tigaie teflonata impreuna cu usturoiul taiat rondele la foc mic. Dupa cateva momente se ...

Citeste »

Plachie de peste

Ingrediente 4 portii – Plachie de peste 3  buc  macrou, 5 cepe,  50 ml ulei , o jumatate de ardei rosu, 0 jumatate de ardei verde, 3-4 catei de usturoi, 2 foi de dafin, 2 linguri de bulion, 10  rosii proaspete mici  sau cherry,  patrunjel proaspat , sare si piper dupa ...

Citeste »

Hamsii prajite

Ingrediente- Hamsii prajite 500 gr   hamsii  , 100 gr  faina ,  ulei pentru prajit, piper si sare dupa gust. Mod de preparare Daca pestii sunt  congelati se lasa la decongelat, apoi ii spalam in mai multe ape. Se trec  pestii prin faina amestecata cu  piper. Se scutura de faina ...

Citeste »

File de macrou pane

Ingrediente 6 buc file de macrou congelat , 3 oua, 3 linguri de faina, sare, piper dupa gust, ulei pentru prajit Mod de preparare Fileul de macrou se lasa la dezghetat , il spalam si il saram. Intr-un bol , spargem ouale, adaugam sarea si  piperul dupa gust si le ...

Citeste »

Pastrav la tigaie

Ingrediente 3 pastravi eviscerati , 30 gr faina, 1 lamaie, 1/2 lamaie-felii, sare,  30 gr unt, 1 legatura de  patrunjel proaspat , ulei pentru prajit. Mod de preparare Pastravii se curata, se spala, se scurg si se sterg cu servet. Se presara cu sare  apoi  se trec prin faina. Intr-o ...

Citeste »

Platica in crusta de malai

Ingrediente 3 buc platica , sare, malai, ulei pentru prajit, lamaie, salata verde. Preparare Pestele se curata de solzi, intestine si se spala bine. Se presara cu sare si se lasa cca 1 ora la rece. Se pregateste malaiul. Se trece fiecare platica prin malai si se prajeste pe ambele ...

Citeste »

Conserva de peste

Ingrediente 1 kg peste caras, ulei pentru prajit, sare, otet, foi dafin, piper. Preparare Pestele se spala , se curata si se prajeste in ulei pana capata o culoare aurie apoi se aseaza in borcanele sterilizate. Se pregateste o compozitie din 1 parte otet si 2 parti apa, se adauga ...

Citeste »

Hamsi pane

Ingrediente 300 gr peste hamsi, 2 oua, faina, ulei pentru prajit, lamaie. Preparare Pestele hamsi sarat se curata cu grija de intestine si capatani, se spala si se pune pe un servet. Se pune uleiul in tigaie si lasam sa se incinga. Fiecare pestisor se trece prin faina, prin ou ...

Citeste »

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress