Acasa / Retete culinare / Retete de peste / Mreana in crusta picanta

Mreana in crusta picanta

Ingrediente

1 -1,2 kg peste mreana, sare, pesmet, boia de ardei iute, ulei pentru prajit, salata verde, lamaie.

Preparare

Mreana se curata se solzi, de intestine si se spala bine. Se inlatura capatana apoi usor obtinem 2 file-uri, care le portionam in parti egale, cca 6 bucati.
Bucatile se sareaza si se lasa cca 30 minute, apoi se dau prin pesmet amestecat cu boia si se prajesc in ulei incins pe ambele parti.
Cand pestele este gata prajit se pune intr-un bol cu servet pentru a se inlatura surplusul de grasime apoi il asezam pe un platou cu salata verde.

Servire

Se serveste cu salata verde si lamaie.
Mreana in crusta picantaMreana in crusta picantaMreana in crusta picantaMreana in crusta picantaMreana in crusta picanta
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Pastrav la tigaiePastrav la tigaie Ingrediente 3 pastravi eviscerati , 30 gr faina, 1 lamaie, 1/2 lamaie-felii, sare,  30 gr unt, 1 legatura […]
  • Somon la cuptorSomon la cuptor Ingrediente 400 gr somon, 50 ml ulei de masline, 1 lamaie, 5 cartofi, 1 legatura de marar verde, 1 salata […]
  • Ciorba de peste cu rosiiCiorba de peste cu rosii Ideala in orice sezon , recomandata pentru un pranz sanatos ! Ingrediente Ciorba de peste cu rosii - 6 […]
  • Peste pane cu malaiPeste pane cu malai Ingrediente3 file-uri de peste, 200 ml ulei, sare, 2 ou, 70 gr faina, 100 gr malai.PrepararePestele se […]
  • Pasta de pestePasta de peste Pasta de peste  este un aperitiv extrem de gustos si nelipsit de la mesele festive. Pentru acesta […]
  • Plachie de heringPlachie de hering Ingrediente1 kg hering, 2 cepe, 1 morcov fiert, 50 gr pasta de tomate, 100 ml ulei, foi de dafin, piper, 100 […]




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress