Acasa / Retete culinare / Peste la gratar

Peste la gratar

Foarte gustos si sanatos pentru organismul uman, pestele este indicat sa fie consumat cat mai des. Cea mai usoara modalitate de a prepara peste este de a-l gati pe gratar. Se prepara rapid si are un gust foarte bun. Pentru pestele la gratar ai nevoie de pestele preferat (macrou, crap, pastrav, cod), ulei, sare si piper. Pentru un gust mai bun, nu poate lipsi nici lamaia.
Pe gratarul incins, pestele este gata in cateva minute, fiind ideal si pentru petrecerile in aer liber si iesirile la gratar cu prietenii. Se serveste cu lamaie si diverse garnituri de legume. Este foarte bun cu mamaliguta si mujdei de usturoi.

Ingrediente Peste la gratar

1 kg file macrou , 50 ml ulei, sare si piper dupa gust, 1 lamaie.




Mod de preparare Peste la gratar

  1. Taiem fileurile in bucati potrivite si le punem intr-o farfurie.
  2. Le presaram cu sare apoi  le  introducem la rece pentru minim 30 minute.
  3. Ungem bucatile de peste cu ulei pe ambele parti , le asezam pe gratarul incins si le lasam cca 7-8 min pe fiecare parte.

Se serveste cu lamaie.

Pofta Buna!

peste la gratar
Peste la gratar, 3.5 out of 5 based on 4 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
3.5 (4 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

  • Saramura de pesteSaramura de peste O reteta cu arome de vara ! Cea mai buna saramura de peste , reteta este simpla si extrem de […]
  • Hering cu rosii si usturoiHering cu rosii si usturoi Ingrediente Hering cu rosii si usturoi 1 kg hering (baby), 8 catei usturoi, 4 rosii , ulei , 100 gr […]
  • Ciorba de peste cu rosiiCiorba de peste cu rosii Ideala in orice sezon , recomandata pentru un pranz sanatos ! Ingrediente Ciorba de peste cu rosii - 6 […]
  • Plachie de pestePlachie de peste Ingrediente 4 portii - Plachie de peste 3  buc  macrou, 5 cepe,  50 ml ulei , o jumatate de ardei rosu, 0 […]
  • Ghiveci de pesteGhiveci de peste Ingrediente Ghiveci de peste 500 gr peste (merluciu)  , 1 morcov, 2 cepe mari, 1 pastarnac, 100 gr […]
  • Peste la tigaiePeste la tigaie Ingrediente - Peste la tigaie 3  fileuri de pangasius, 4-5 catei de usturoi, 50 ml ulei, sare si piper dupa […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress