Ingrediente Peste cu sos de smantana
1 kg peste file (merluciu), 100 gr faina , ulei pentru prajit, sare si piper dupa gust.
Sos – 300 gr smantana 18%, 100 ml lapte, 1 lingura faina, sare si piper dupa gust, 1 lingurita zeama de lamaie, 1/2 legatura marar.
Mod de preparare Peste cu sos de smantana
- Peste se portioneaza in bucati potrivite.
- Se presara cu sare si piper si se pune la rece 30 minute.
- Se trece prin faina si se prajeste in ulei incins.
- Bucatile de peste se pun intr-o farfurie tapetata cu servetel absorbant.
- Intr-un bol se mixeaza : smantana, laptele, faina, sare si piper.
- Compozitia obtinuta se pune intr-o cratita, pe foc, si amestecam periodic pana obtinem o consistenta cremoasa.
- La final , se adauga zeama de lamaie si mararul taiat marunt.
Preparatul se serveste imediat.
Pofta buna!