Acasa / Retete culinare / Pere fierte in vin

Pere fierte in vin

Ingrediente  – Pere fierte in vin

3 pere, 500 ml vin rosu demidulce  (de casa), 4 linguri de zahar, 1 /2 lingurita scortisoara, 2 stelute ananson, 2 cuisoare,  1 lingura amidon,

Mod de preparare

  1. Perele se spala si le curatam de coaja. Vinul se pune la fiert impreuna cu zahar si scortisoara.
  2. Cand a inceput sa fiarba se adauga perele, cuisoarele, anasonul stelat si lasam sa fiarba 20 min.
  3. Pe parcursul fierberii perele se intorc, astfel incat sa se patrunda  uniform.
  4. Se scot perele pe o farfurie iar in vin se adauga amidonul dizolvat in apa rece ( 30 ml).
  5. Se lasa sa fiarba cateva momente pana se ingroasa putin.
  6. Perele se pun pe farfurie 1para=1 portie si  se adauga sos de vin.

Se servesc cu inghetata sau  frisca si decoram cu sos.
Pofta Buna!




Rate this post
Voteaza
 

Vezi si alte retete delicioase

  • Clatite cu branza dulce si afine la cuptorClatite cu branza dulce si afine la cuptor Ingrediente Clatite cu branza dulce si afine la cuptor Pt 6 foi : 2 oua , 500 ml lapte, 1 praf de sare, 50 […]
  • Marmelada de pereMarmelada de pere Ingrediente 2,5 kg pere de iarna, zahar, vanilie. Preparare Am folosit pere de iarna pentru ca sunt […]
  • Desert cu mureDesert cu mure Ingrediente 4 portii Crema de zahar ars: 6 oua, 1 l lapte, 50 gr zahar pentru ars, 150 gr zahar, […]
  • Tiramisu cu capsuniTiramisu cu capsuni Ingrediente Tiramisu cu capsuni - 5 portii piscoturi sampanie  (5 buc), 125 gr mascarpone, 100 ml frisca […]
  • Desert cu portocaleDesert cu portocale Ingrediente 4 cupe - Desert cu portocale Crema diplomat: 1 ou, 60 gr zahar, 50 ml lapte,  1  lingurita de […]
  • Compot de pruneCompot de prune Ingrediente Pentru 4 borcane 800 gr. 1,200 kg prune, 250 gr zahar, 1 plic zahar […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress