Acasa / Retete culinare / Pate de post

Pate de post

Ingrediente – Pate de post

200 gr fasole boabe fiarta, 100 gr alune de padure, 2 cepe, 1 lingurita boia de ardei dulce, 50 gr masline negre fara sambure, 50 ml ulei, 1/2 lingurita nucsoara macinata, sare, piper dupa gust.

Decor: masline negre, rondele de ceapa, patrunjel verde.

Mod de preparare

  1. Ceapa se taie rondele si se prajeste  in ulei incins pana capata o culoare usor aurie. Se adauga jumatate din cantitatea de boia si se amesteca. Se lasa separat la racit.
  2. Alunele se mixeaza cu ajutorul unui blender , pana devin aproape ca o pudra si se pun intr-un bol mai mare.
  3. Ceapa impreuna cu uleiul in care s-a  prajit  si  fasolea se pun in  vasul de blender si se mixeaza pana obtinem o pasta.
  4. Maslinele le taiem in  cubulete micute .
  5. Peste compozitia de alune se adauga pasta obtinuta din ceapa si fasole, cubuletele de masline, restul de boia , nucsoara , sare si piper dupa gust.
  6. Se amesteca pana obtinem o compozitie omogena.
  7. Pate-ul se pune in boluri micute si se decoreaza cu masline si verdetata .
  8. Se pastreaza maxim 2 zile la frigider , vasul fiind acoperit cu folie alimentara.

Se serveste cu paine prajita si legume crude , este delicios!

 

Pofta Buna!

Rate this post
Voteaza
 

Vezi si alte retete delicioase

  • Icre de fasole Icre de fasole Ingrediente Icre de fasole 200 g fasole alba boabe, 100 ml ulei, 1 ceapa alba, 1 lingurita zeama de […]
  • Pate de dovlecelPate de dovlecel O alegere sanatoasa pentru micul dejun, ideala si in perioada postului, este pateul din dovlecel. Aceasta […]
  • Mancare de vinete cu maslineMancare de vinete cu masline Ingrediente Mancare de vinete cu masline 3 vinete potrivite ( cca 1 kg), 2 cepe, 30 masline, 5 rosii, 1 […]
  • Tocanita de ciuperci cu legumeTocanita de ciuperci cu legume O mancare ideala pentru perioadele de post si nu numai, tocanita de ciuperci cu legume este gustoasa si usor […]
  • Pate de naut cu susanPate de naut cu susan Nautul este o leguminoasa plina de fibre, vitamine si minerale esentiale pentru organismul uman. In plus, […]
  • Costita de porc cu fasoleCostita de porc cu fasole Ingrediente 1 kg fasole boabe, 800 gr costita cu os, 6 rosii, marar verde, sare si piper dupa gust , 5 […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress