Acasa / Retete culinare / Pasca traditionala

Pasca traditionala

Ingrediente

Aluat:
1 kg faina, 50 gr de drojdie proaspata, 250 gr zahar, 1 lingura  coaja rasa de lamaie, 5 galbenusuri, 250 ml lapte caldut, 10 ml esenta rom, 1 lingurita esenta de vanilie, 150 gr unt topit ( caldut).
Umplutura:
300 gr branza de vaci proaspata si scursa , 3 oua + 1 galbenus pentru uns, 125 gr zahar, 100 gr stafide, 10 gr zahar vanilat, 1 lingurita coaja rasa de lamaie, un praf de sare.




Preparare

  1. Aluatul se obtine dupa metoda aluatului folosit la cozonac.
  2. Forma in care coacem pasca se unge cu putin ulei si se tapeteaza cu hartie de copt.
  3. Aluatul  se imparte in trei  parti,doua parti mai mari si o parte mica.
  4. Prima  parte se intinde sub forma de foaie si se pune in forma de copt.
  5. A doua parte  se  imparte in trei bucati , fiecare bucata se modeleaza sub forma de rulou apoi se impletesc.
  6. Aluatul impletit se aseaza de jur imprejurul formei.
  7. Din a trei  parte de aluat formam   frunzulite si bilute  cu care decoram pasca.
  8. Se pune la loc caldut pentru 20 min.
  9. Intr-un bol amestecam : branza, ouale, zaharul, stafidele, vanilia, coaja de lamaie si praful de sare.
  10. Amestecam usor pana devine o pasta omogena.
  11. Cand pasca a crescut se adauga umplutura , se unge aluatul cu galbenus si se pune la copt.
  12. Se coace la foc potrivit pana devine rumena.

Servire

Se serveste la masa de Paste.
pascaPasca traditionalaPasca traditionalaPasca traditionalaPasca traditionalaPasca traditionala

Salvează

Pasca traditionala, 4.1 out of 5 based on 15 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.1 (15 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

  • Cozonac de casaCozonac de casa Ingrediente Aluat: 1 kg faina, 4 galbenusuri, 200 gr zahar, 60 gr drojdie, sare, 400 ml lapte, 200 gr […]
  • Prajitura CaramelPrajitura Caramel Ingrediente Blat: 5 oua, 30 ml caramel, 150 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar. Crema:2 oua, 100 ml […]
  • Chec cu miere , nuca si cacaoChec cu miere , nuca si cacao Ingrediente Chec cu miere, nuca si cacao 6 albusuri , 80 gr zahar, 2 linguri de miere,  150 gr faina, 20 gr […]
  • Tort diplomat cu stafideTort diplomat cu stafide Ingrediente Blat: piscoturi Crema: 5 oua, 15 gr gelatina, 700 gr frisca, 200 ml lapte, 150 gr zahar, 50 gr […]
  • Friptura de miel cu cartofi noiFriptura de miel cu cartofi noi Ingrediente 1 kg carne de miel ( pulpa si coasta) 80 ml ulei 100 ml apa 4 catei usturoi 1 varf de […]
  • Pui la ceaunPui la ceaun Cea mai buna reteta de pui cu usturoi si mamaliguta ! Extrem de gustos si rapid! Ingrediente - 4 portii / […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress