Acasa / Retete culinare / Oua umplute maioneza si verdeata

Oua umplute maioneza si verdeata

Ouale umplute reprezinta un aperitiv apreciat de romani, in special la ocaziile festive si sarbatorile traditionale de peste an. Sunt usor de preparat si versatile, astfel ca ouale pot fi umplute cu numeroase umpluturi, de la cele simple, cu maioneza si condimente, pana la cele pe baza de ton, branza sau hummus.

Daca vrei sa respecti reteta traditionala, umple ouale cu o compozitie din maioneza, mustar, marar si patrunjel dupa gust. Ouale astfel umplute se orneaza cu capere.




Ingrediente

8 oua, 1/2 legatura marar, 1/2 legatura patrunjel, sare si piper dupa gust, 150 gr maioneza de casa, capere din saramura.

Mod de preparare

  1. Ouale se spala , se dezinfecteaza si le fierbem  timp de 15 minute.
  2. Le scoatem cu o lingura si le clatim sub jet de apa rece.
  3. Se indeparteaza coaja si pielita din interior apoi le taiem in doua, pe lungime.
  4. Se scot galbenusurile si se pun intr-un bol.
  5. Albusurile se pun pe un platou cu salata verde.
  6. Maioneza de casa se amesteca cu piper, mustar ,  sare dupa gust , marar si patrunjel taiate marunt.
  7.  Compozitia formata se pune intr-un pos cu sprit si umplem  ouale apoi le decoram cu capere.

Pofta Buna!

oua-umplute-cu-verdeata

Salvează

Salvează

5 (100%) 2 voturi
Voteaza
loading...

Vezi si alte retete delicioase

  • Pastrama rapida de puiPastrama rapida de pui O alternative mult mai gustoasa si sanatoasa la mezelurile din comert, pastrama de pui este usor de […]
  • Rulada de cascavalRulada de cascaval Rulada de cascaval este un aperitiv aspectuos, usor de preparat si foarte gustos. Poate fi umpluta cu […]
  • Rulada de cascaval cu somonRulada de cascaval cu somon Un aperitiv rapid si la indemana tuturor, rulada de cascaval cu somon se prepara extrem de rapid si este un […]
  • Conopida paneConopida pane Ingrediente Conopida pane 1 conopida potrivita,  3 oua, sare si piper dupa gust,  faina si pesmet, ulei […]
  • Aperitiv cu sunca si cascavalAperitiv cu sunca si cascaval Ingrediente Aperitiv cu sunca si cascaval 8 felii cascaval , 7 felii de sunca presata, 40 gr unt, piper, […]
  • Chiftelute cu carneChiftelute cu carne Ingrediente Chiftelute cu carne 500 gr carne tocata ( spata de porc) , 2 oua, 2 felii de franzela , 1 […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress