Acasa / Retete culinare / Negresa cu frisca

Negresa cu frisca

Ingrediente Negresa cu frisca

200 gr  unt , 200 gr zahar, 200 ml lapte, 250 gr faina, 50 gr cacao, 50 gr ciocolata, 4 oua, 1 praf de copt, 2 plicuri zahar vanilat, 1 praf de sare.

Sos de ciocolata:20 gr cacao, 100 gr unt, 60 gr zahar, esenta de rom
Decor: frisca vanilata  , zmeura proaspata, sos de ciocolata, frunze proaspete de menta.





Preparare sos de ciocolata

    1. Intr-o cratita se pun ingredientele de mai sus si se amesteca bine.
    2. Punem cratita pe foc , amestecand  pana ce untul  se topeste complet iar sosul incepe sa fiarba. Se amesteca cca 2-3 min apoi ia de pe  foc si lasam sa se racesca.
    3. Cand este complet rece  se adauga esenta de rom si amestecam.

Preparare Negresa cu frisca

    1. Intr-o cratita se pune zaharul, laptele , cacao, ciocolata si untul taiat cuburi. Se amesteca si se pune la  foc mic. Dupa primul clocot se ia de pe foc si se lasa sa se racesca complet.
    2. Intr-un vas se mizeaza ouale cu vanilie si  praful de sare. Se adauga treptat compozitia racita , se mixeaza. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si mixam. Vom  obtine o compozitie ca o smantana. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt  . Se coace in cuptorul incins,  la foc mic cam 30-35  de min. Se lasa sa se racesca complet apoi se inlatura intr-un strat foarte subire partea de sus a prajiturii . Se toarna sosul rece de ciocolata, astfel incat negresa sa absoarba sosul ca si cum s-ar insiropa.
    3. Se lasa 30 min la rece apoi se portioneaza . Fiecare prajitura se decoreaza cu aveline din frisca , zmeura proaspata , sos de ciocolata si menta.

Pofta Buna!

5 (100%) 1 voturi
Voteaza
 

Vezi si alte retete delicioase

  • Prajitura cu friscaPrajitura cu frisca Pentru ocaziile festive, prajitura cu frisca va fi cu adevarat senzatia tuturor. Dulce, parfumata, cu […]
  • Tort cu mere si crema de zahar arsTort cu mere si crema de zahar ars Ingrediente Tort cu mere si crema de zahar ars Blat: 4 oua, 70 gr zahar, 100 gr faina, 1/2 plic praf de […]
  • Cornulete cu gem si nucaCornulete cu gem si nuca Ingrediente Cornulete cu gem si nuca Aluat: 500 gr osanza (unt gras ), 600 gr faina , 2 oua, 30 ml zeama de […]
  • Prajitura NegresaPrajitura Negresa Ingrediente Prajitura Negresa Blat - 2 cani (cana 200 ml ) faina  tip 480 , 5 linguri zahar, 3 linguri […]
  • Prajitura cu branza dulcePrajitura cu branza dulce Ingrediente Prajitura cu branza dulce Foi :  3 oua, 13 linguri ulei, 13 linguri lapte, 13 linguri zahar, 15 […]
  • Prajitura cu ciresePrajitura cu cirese Ingrediente Prajitura cu cirese 4 oua, 150 gr zahar, 100 ml ulei, 1/2 plic praf de copt , 180 gr faina, 1 […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress