Muschiulet de porc cu ciuperci si sos de rosii, un preparat delicios pentru masa de pranz. O mancare gustoasa pentru pofticiosi.
Muschiuletul se presara cu piper si sare . Ceapa se taie marunt, iar ciupercile le taiem in jumatati.
Incingem uleiul intr-o cratita si prajim muschiuletul , cca 3-4 minute/parte.
Se scoate muschiuletul pe o farfurie , iar in grasimea ramasa prajim ciupercile pentru 3-4 minute.
Ciupercile se pun langa muschiulet, iar in grasimea ramasa calim ceapa.
Adaugam sosul de rosii cu ardei , supa de pui si muschiuletul .
Se acopera cratita cu un capac si fierbem la foc mic , cca 25 minute.
Se scoate muschiuletul, se feliaza si se reintroduce in sos , impreuna cu ciupercile.
Adaugam zaharul, sarea , piperul dupa gust si se mai lasa sa fiarba cca 5 minute, la foc mic.
Se serveste cu patrunjel maruntit alaturi de mamaliguta sau piure de cartofi.
Pofta Buna!