Acasa / Retete culinare / Muschi de porc afumat

Muschi de porc afumat

Ingrediente Muschi de porc afumat

1 muschi de porc proaspat  cca 1-2 kg portionat in bucati potrivite cca 25 cm lungime, 2 linguri de sare grunjoasa, 1/2 lingurita de piper, 10 catei de usturoi, 2 fire de cimbru, 50 ml apa rece.

Preparare

  1. Se obtine un amestec din sare, piper, usturoi pisat si apa rece. Muschiul de porc se unge cu acest amestec , bine pe ambele parti.
  2. Se pune muschiul intr-un vas , se aseaza o folie alimentara, se acopera cu un capac  si se pune la rece pentru 3 zile.
  3. Se scoate muschiul din vas, se leaga cu sfoara si se pune la fum cald pentru 2-3 zile.

Muschiul afumat se serveste taiat subtire cu mustar si gogosari in otet.

Pofta Buna!

 

Muschi de porc afumat, 4.4 out of 5 based on 5 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.4 (5 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

  • Jumari cu ceapaJumari cu ceapa Ingrediente 1 kg slanina proaspata cu strat subtire de carne- de preferat, 50 gr untura, sare, […]
  • Pastrama rapida de puiPastrama rapida de pui O alternative mult mai gustoasa si sanatoasa la mezelurile din comert, pastrama de pui este usor de […]
  • Drob de miel traditionalDrob de miel traditional Ingrediente 1 kg maruntaie de miel(ficat, inima, rinichi), 500 gr carne de miel , 3 oua crude, 5 oua […]
  • Placintele cu branza dulcePlacintele cu branza dulce Ingrediente 12 bucati - Placintele cu branza dulce Aluat: 400 gr faina  , 3 oua, 100 ml lapte, 50 gr zahar, […]
  • Tochitura ardeleneascaTochitura ardeleneasca Ingrediente Tochitura ardeleneasca 600 gr carne de porc (spata) , 4 carnati semiafumati, 2 cepe mari, 5 […]
  • MuceniciMucenici Ingrediente 1 pliculet drojdie, un praf de sare, 200 ml apa calduta, 50 gr zahar, 100 gr miere, 2 plicuri […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress