Tocana de legume

Ingrediente

3 kg ardei gogosar sau capia, 0.800 ml ulei, 2 kg morcovi, 2 kg ceapa, 50 gr zahar, 4 kg rosii, frunze verzi de leustean, sare.

Preparare

Ceapa se spala si se taie marunt. Ardeii se spala si se taie cubulete.Rosiile se dau prin masina de tocat si separt seminte. Morcovii se spala bine, se curata cu un cutit fin de primul strat, apoi se dau pe razatoare, partea mai mare sau ii introducem in robot. Intr-o cratita mai mare sau intr-un tuci se pune uleiul la incins, se adauga ceapa tocata si lasam sa se caleasca cca 2 minute. Se adauga morcovul apoi ardeiul si lasam cca 5-10 min sa se caleasca amestecand continuu. Dupa acest timp se adauga pulpa de rosii. Lasam sa fiarba la foc mic pana compozitia capata un aspect ingrosat si legume sunt fierte. La sfarsit se adauga sare dupa gust si leustean verde tocat. leusteanul se adauga in functie de aroma. Zaharul se adauga odata cu sarea, se adauga in functie de gustul pe care doriti sa-l obtineti. Tocana obtinuta se pune in borcane sterilizate, se capseaza si se pun in cuptor sau se sterilizeaza timp de 20 min. Borcanele dupa sterilizare se tin pana a doua zi invelite cu un servet mai mare de bucatarie. Se pastreaza in camara.

Servire

Este ideala iarna la orice preparat din carne, sau zi de post.
Tocana de legumeTocana de legumeTocana de legumeTocana de legumeTocana de legumeTocana de legumeTocana de legume
Rate this post
Voteaza
starshiners.ro

Vezi si alte retete delicioase

  • Dulceata de ardei iuteDulceata de ardei iute Dulce, cremoasa , iute si acrisoara ,  dulceata de ardei iute este ideala pentru friptura. Ingrediente - […]
  • Zacusca de fasoleZacusca de fasole Ingrediente - Zacusca de fasole 1 kg gogosar, 1 kg ceapa, 500 gr fasole foabe, 4 morcovi, 500 ml  ulei, 1 […]
  • Fasole verde cu ardei pentru iarnaFasole verde cu ardei pentru iarna Ingrediente Fasole verde cu ardei pentru iarna 3  kg fasole, 1  kg ardei gogosar , 100 ml ulei, sare dupa […]
  • Gem de pruneGem de prune Ingrediente Gem de prune 5 kg prune, 2 kg zahar. Preparare Gem de prune Prunele  se spala , se desfac […]
  • Ardei copt pentru iarnaArdei copt pentru iarna Ingrediente Ardei capia, otet, sare, ulei, piper.PreparareArdeiul se spala si se pune intr-o tigaie incinsa […]
  • Dulceata de caise cu anasonDulceata de caise cu anason Ingrediente 2 kg caise coapte, 1,5 kg zahar, 5 stelute de anason, zeama de la 1 lamaie,  500 ml apa. Mod […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress