Struguri murati

Ingrediente

2 kg de struguri, sare, apa, otet, zahar, frunze de telina sau marar.

Preparare

Se aleg struguri albi , sanatosi, cu boabe tari. Se spala, se lasa sa se scurga de apa, apoi se taie boabele cu o foarfeca, lasand o parte din codita.
Se realizeaza o saramura din apa si sare (concentratie 1 litru apa/ 1 lingurita sare)  la care se  adauga 1 lingura de zahar si 3 linguri otet Se pune la fiert,iar dupa primul  clocot se ia de pe foc si se toarna peste struguri.
Deasupra se pune marar sau frunze de telina. Se acopera cu o folie alimentara  si se lasa la murat 1 saptamana.

Servire

Se serveste la friptura.
Struguri murati
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Gogonele in otetGogonele in otet Ingrediente Gogonele, otet, sare. Preparare Gogonele de marime potrivita se spala si se pun in borcane. […]
  • Compot capsuniCompot capsuni Ingrediente2 kg capsuni, 3 l apa, 1kg zahar.PreparareCapsunile se curata de codite se trec prin mai multe […]
  • Compot de cireseCompot de cirese Ingrediente2 kg cirese , 3 l apa, 1kg zahar.PreparareCiresele se curata de codite se trec prin mai multe […]
  • Conserva de fasole verdeConserva de fasole verde Ingrediente Conserva de fasole verde fasole, apa, sare, crengute de marar proaspat. Mod de preparare […]
  • Marmelada din struguri rosiiMarmelada din struguri rosii Ingrediente10 kg de struguri rosii tamaiosi, 1,5 kg zahar, 1 pliculet de vanilie. PreparareStrugurii se […]
  • Dulceata de capsuniDulceata de capsuni Ingrediente1 kg capsuni, 1 kg zaharPreparareCapsunile se spala sub jet de apa rece si se curata de codite. […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress