Rosii in bulion

Ingrediente

rosii (6 buc intra intr-un borcan de 800 gr), sare, bulion, dupa preferinta zahar.

Preparare

Se folosesc rosii de dimensiune aproape egala, se trec 3-4 sec prin apa fiarta apoi se transfera intr-un vas cu apa rece pentru cateva sec. Se pun intr-o sita si se decojesc. In borcane de 800 gr sterilizate se pun 5-6 rosii. Se toarna peste ele bulion rece in care am adaugat 1 lingurita de sare si o 1 lingurita de zahar. Se capseaza bine apoi se introduc intr-o cratita cu un servet la baza , adaugam apa astfel incat sa fie pana la capac. Se pune cratita pe foc si lasam sa fiarba la foc la foc mic cca 35 min. Dupa acest timps e scot cu grija, se impaturesc cu un servet mare de bucatarie si se lasa pana a doua zi. Se pastreaza la loc aerisit si racoros.

Servire

Sunt ideale la ciorbe si tocanite.
Rosii in bulionRosii in bulion
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Varza murataVarza murata Varza murata este un ingredient de baza in bucataria romaneasca, fiind folosita pentru delicioase sarmale, […]
  • Compot de gutuiCompot de gutui Ingrediente Compot de gutui 1 l apa, 300 gr  zahar, 5  gutui mari (cca 1 kg ), zeama de la 1 lamaie, 1 […]
  • Dulceata de nuci verziDulceata de nuci verzi Ingrediente 40 nuci verzi, 1 kg zahar, 500 ml apa, 1 lamaie Preparare Nucile se culeg la jumatatea lunii […]
  • Dulceata de visineDulceata de visine Ingrediente3 kg visine, 2 kg zahar, zeama de la o lamaie.PreparareVisinele se spala si se tin in apa cateva […]
  • Compot de piersiciCompot de piersici Ingrediente1 kg piersici, zahar, zahar vanilat.PrepararePiersicile se spala bine apoi se trec cateva secunde […]
  • Conopida murataConopida murata Ingrediente Conopida murata 4  buc conopida , 1 varza mica rosie,   1 legatura   frunze de telina,  marar […]

kalapod.net%20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress