Varza murata este un ingredient de baza in bucataria romaneasca, fiind folosita pentru delicioase sarmale, dar si pentru varza la cuptor sau salata simpla. Varza murata nu este greu de pregatit, insa este nevoie de o pregatire din timp, cand se aleg cele mai bune ingrediente si condimente, pentru un ...
Citeste »Retete de muraturi si conserve
Rosii la borcan
Rosiile la borcan sunt ideale pentru mancarurile si tocanitele pe care le preparam in sezonul rece. In plus, sunt usor de preparat si nu necesita multe ingrediente. De fapt, ai nevoie doar de rosii, sare si apa. Insa, pentru un gust mai bun, mai poti adauga si putin busuioc uscat ...
Citeste »Gem de capsuni
Gemul de capsuni este o adevarata delicatesa, putand fi consumat ca atare, cu biscuiti sau clatite, sau in diverse preparate dulci si prajituri. Acest gem pastreaza cu adevarat aromele verii in sezonul rece, atunci cand nu avem acces la capsuni proaspete, coapte si gustoase. Pentru un gem cat mai aromat, ...
Citeste »Zacusca de gogonele
Ingrediente Zacusca de gogonele 2 kg gogonele, 2 kg gogosari, 1 kg morcovi, 1 borcan sos de rosii cu ardei (800 gr) , 500 ml ulei, 1,5 kg ceapa, sare si piper dupa gust. Mod de preparare Zacusca de gogonele Gogonelele se spala , le taiem pe jumatate si se fierb in apa cu ...
Citeste »Muraturi taranesti
Ingrediente Muraturi taranesti morcovi, ardei gogosar, gogonele , conopida, castraveti. Pentru fiecare borcan – 2 tije de hrean,3 funze de telina, 1 floare de marar uscat, 1 ardei iute, 2 catei usturoi, 1 lingurita boabe de piper, 1 lingura boabe de mustar. Compozitie lichida pentru 1 borcan de 1.500 ml – 1 ...
Citeste »Muraturi asortate
Ingrediente Muraturi asortate morcovi, ardei gogosar, gogonele , conopida, castraveti. Pentru fiecare borcan – 2 tije de hrean,3 funze de telina, 1 lingurita boabe de piper, 1 lingura boabe de mustar. Compozitie lichida pentru 1 borcan de 1.500 ml – 1 lingura sare , 2 linguri miere, 5 linguri otet, ...
Citeste »