Acasa / Retete culinare / Retete de muraturi si conserve (pagina 10)

Retete de muraturi si conserve

Compot din struguri

Ingrediente Struguri de masa albi si rosii cu bobul mare, zahar, vanilie, apa. Preparare Aceasta reteta de compot este foarte simpla si rapida. Strugurii se spala sub jet de apa, pentru a inlatura impuritatile, se curata boabele de pe ciorchine si se pun in borcane curate cca 3 sferuri . ...

Citeste »

Struguri murati

Ingrediente 2 kg de struguri, sare, apa, otet, zahar, frunze de telina sau marar. Preparare Se aleg struguri albi , sanatosi, cu boabe tari. Se spala, se lasa sa se scurga de apa, apoi se taie boabele cu o foarfeca, lasand o parte din codita. Se realizeaza o saramura din ...

Citeste »

Ardei cu struguri in otet

Ingrediente Ardei, struguri, otet, marar, sare, zahar. Preparare Ardeii se spala, se curata de semnite si se taie in fasii mai mari, strugurii se spala si se curata de pe ciorchine. Intr-un borcan punem alternativ fasii de ardei, struguri iar deasupra punem marar. Se formeaza solutia din otet, sare si ...

Citeste »

Dulceata de zmeura

Ingrediente 1 kg zmeura, 1 kg zahar, 800 ml apa, zeama de lamaie. Preparare Apa impreuna cu zaharul se pun intr-o cratita la fiert. Separat se spala zmeura cu mare grija. Cand siropul a inceput sa fiarba se adauga zmeura si se lasa sa fiarba la foc mic. Dulceata este ...

Citeste »

Dulceata de mure

Ingrediente 1 kg mure, 1 kg zahar, 700 ml apa. Preparare Se aleg mure mari, intregi si bine coapte. Se pune siropul la fiert, cand a dat in clocot se pun si murele. Se lasa sa fiarba la foc mic iar in timpul fierberii se misca mereu cratita. Se incearca ...

Citeste »

Bulion din rosii

Ingrediente Rosii, sare grunjoasa, zahar Preparare Rosiile se spala, le taiem bucati mai mici apoi le dam prin masina de stors rosii. Punem sucul rezultat intr-un tuci mai incapator , in functie de cat suc avem si il punem la fiert la foc moderat. Se lasa sa fiarba pana scade ...

Citeste »

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress