Acasa / Retete culinare / Retete de muraturi si conserve (pagina 10)

 

Retete de muraturi si conserve

Dulceata de smochine

Ingrediente 20 smochine, 700 gr zahar, zeama de la o lamaie. Preparare Intr-o cratita se pune zaharul si 200 ml apa, se pune la foc mic sa fiarba. Cand s-a format siropul se pun smochinele curatite, spalate si taiate in 4. Se lasa sa fiarba la foc mic cca 15 ...

Citeste »

Compot de pere

Ingrediente Pt 3 borcane: 1 kg pere, 120 gr zahar, 1 plic de zahar vanilat. Preparare Perele se spala si se taie jumatati. Curatim cu grija partea inferioara a cotorului si le punem in borcane de 800 gr sterilizate. Se adauga cate 40 gr de zahar la fiecare borcan , ...

Citeste »

Gem de prune

Ingrediente 2 kg prune, 1 kg zahar, 1 plic zahar vanilat. Preparare Prunele se spala sub jet de apa rece. Fiecare prune se taie in doua si se indeparteaza samburele. Separat intr-un vas se pune zaharul cu 200 ml apa la fiert. Din momentul fierberii se mai lasa cca 10 ...

Citeste »

Ardei iuti la otet

Ingrediente ardei iuti, otet, sare, apa Preparare Ardeii se spala apoi se pun in borcane. La fiecare borcan se adauga 15 gr sare, 30 ml otet iar restul apa. Se capseaza si se sterilizeaza cca 20 min. dupa acest timp se scot pe un blat de lemn si se acopera ...

Citeste »

Pepeni murati

Ingrediente Pepeni mici ramasi dupa cules, 5 l apa, 300 gr sare. Preparare Pepenii se spala, se curata de cozi si se pun in butoaie mici.Deasupra pepenilor se toarna saramura fiarta si racita. In primele zile de murare saramura se vantura zilnic.Cand procesul de fermentatie a incetat, muraturile se pun ...

Citeste »



Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress