Acasa / Retete culinare / Retete de muraturi si conserve / Marmelada din fructe de padure

Marmelada din fructe de padure

Ingrediente – Marmelada din fructe de padure

2 kg mure, 1 kg zmeura, 500 gr afine, 2 kg zahar

Mod de preparare

  1. Murele, zmeura si afinele se trec prin apa rece cu grija, pentru a indeparta impuritatile.
  2. Se pun intr-o cratita cca 5-6 l, se adauga apa rece cat sa le acopere de cca 10 cm.
  3. Se pune la foc mic sa fiarba, dupa primul clocot se lasa cca 1 ora sa fiarba. Dupa acest timp se lasa sa se racesca cateva minute apoi se trece totul prin strecuratoare, amestecand cu o paleta din lemn.
  4. Incercati sa ramana in strecuratoare doar semintele si mai putin pulpa.  Semintele se inlatura iar in compozitia obtinuta din suc si pulpa se adauga zaharul, se amesteca si se pune din nou la fiert.
  5. Daca aveti 4  l lichid = 2  kg zahar, se lasa sa fiarba la foc mic cca 2 ore.
  6. Dupa 1 ora si 30 min se ia proba sa vedem stadiul in care este marmelada, cateva linguri de marmelada se pun intr-un bol si se lasa la rece. O lasam sa mai fiarba in functie de consistenta  dorita.
  7. Se pune fierbinte in borcane sterilizate, se capseaza si se pune pentru 15 min in baie de apa fierbinte.
  8. Se lasa pana a doua zi la temperatura camerei invelite in servete de bucatarie, apoi se pastreaza la loc rece si aerisit.
  9. Este o marmelada foarte fina, fara aditivi de gelifiere , pregatita in casa.
  10. Ideala la micul dejun si deserturi.

Pofta Buna!

 

Rate this post
Voteaza
 

Vezi si alte retete delicioase

  • Marmelada de caise cu scortisoaraMarmelada de caise cu scortisoara Marmelada de caise ,  fina si parfumata, nelipsita de la micul dejun. Ingrediente 3 kg caise, 2 kg zahar, […]
  • Sirop de mureSirop de mure Ingrediente 3 kg mure coapte si negre, 2 kg zahar, zeama de la 1/2 lamaie. Mod de preparare Murele […]
  • Marmelada de pereMarmelada de pere Ingrediente 2,5 kg pere de iarna, zahar, vanilie. Preparare Am folosit pere de iarna pentru ca sunt […]
  • Gem de pruneGem de prune Ingrediente Gem de prune 5 kg prune, 2 kg zahar. Preparare Gem de prune Prunele  se spala , se desfac […]
  • Strudel cu fructe de padureStrudel cu fructe de padure Ingrediente 800 gr foietaj crud. Umplutura:  250 gr fructe de padure (afine, zmeura, mure -congelate),  […]
  • Strudel cu gem si nucaStrudel cu gem si nuca Ingrediente 500 gr foietaj crud. Umplutura: 300 gr gem de prune, 100 gr nuca macinata, esenta de […]

loading…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress