Gem de prune

Ingrediente

2 kg prune, 1 kg zahar, 1 plic zahar vanilat.

Preparare

Prunele se spala sub jet de apa rece. Fiecare prune se taie in doua si se indeparteaza samburele. Separat intr-un vas se pune zaharul cu 200 ml apa la fiert. Din momentul fierberii se mai lasa cca 10 min la foc mic, apoi se adauga prunele.
Pana incep sa fiarba folosim focul mediu, din momentul feirberii folosim focul mic. Se lasa sa fiarba amestecand din cand in cand. Cand s-a ingrosat si a capatat o culoare maro-roscat se ia vasul de pe foc. Se adauga vanilia si amestecam pentru a se aroma uniform. Se umplu borcanele sterilizate cu gem fierbinte, se capseaza si se impaturesc. Se lasa pana adoua zi, apoi se pun in camara.

Servire

Se serveste la micul dejun. Se foloseste la obtinerea dulciurilor pe baza de aluat fraged, aluat frantuzesc si de ce nu la umplerea prajiturilor din blat sau foi de rulada.
Gem de prune
Rate this post
Voteaza
starshiners.ro

Vezi si alte retete delicioase

  • Dulceata de mureDulceata de mure Ingrediente 2 kg mure, 2 kg zahar, 1.5 l apa. Preparare Murele se trec prin mai multe ape, nu se pun sub […]
  • Dulceata de capsuniDulceata de capsuni Ingrediente1 kg capsuni, 1 kg zaharPreparareCapsunile se spala sub jet de apa rece si se curata de codite. […]
  • Compot din struguri Compot din struguri IngredienteStruguri de masa albi si rosii cu bobul mare, zahar, vanilie, apa.PreparareAceasta reteta de […]
  • Ardei in sos de rosiiArdei in sos de rosii Ingrediente 5 kg ardei gogosar, 1.5 kg bulion, 500 ml otet , 500 ml ulei, boabe de piper, foi de dafin, 500 […]
  • Sirop de struguriSirop de struguri Ingrediente 5 kg struguri rosii rosii , 3 kg zahar, zeama de la 1/2 lamaie. Mod de […]
  • Sirop de mureSirop de mure Ingrediente 3 kg mure coapte si negre, 2 kg zahar, zeama de la 1/2 lamaie. Mod de preparare Murele […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress