Dulceata de visine

Ingrediente

3 kg visine, 2 kg zahar, zeama de la o lamaie.

Preparare

Visinele se spala si se tin in apa cateva ore , apoi se scot samburii. Visinele fara samburi se pun intr-o cratita, se adauga zaharul peste ele si se lasa de seara pana dimineata sa se formeze sirop. Se pun la fiert la foc mic si se lasa sa fiarba pana se leaga siropul. La final se adauga zeama de lamaie , se amesteca , se pune in borcane care se capseaza. Se tin in camara.

Servire

Se serveste rece la diferite preparate dulci.
Dulceata de visineDulceata de visineDulceata de visineDulceata de visineDulceata de visine
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Dulceata de gutuiDulceata de gutui Ingrediente1 kg gutui, 1,5 kg zahar, 1 l apa, vanilie.PreparareGutuiile sterg de puf, se spala si se sterg […]
  • Dulceata de fragiDulceata de fragi Ingrediente1 kg fragi, 1 kg zahar, 2 picaturi zeama de lamaie.PreparareFragii se trec prin apa cu mare […]
  • Dulceata de zmeuraDulceata de zmeura Ingrediente1 kg zmeura, 1 kg zahar, 800 ml apa, zeama de lamaie.PreparareApa impreuna cu zaharul se pun […]
  • Zacusca cu vineteZacusca cu vinete Ingrediente2kg ceapa, 3 kg ardei gogosar, 3 kg vinete (coapte), 2 kg rosii proaspete, 1 l ulei, sare de […]
  • Compot de cireseCompot de cirese Ingrediente2 kg cirese , 3 l apa, 1kg zahar.PreparareCiresele se curata de codite se trec prin mai multe […]
  • Dulceata de mureDulceata de mure Ingrediente 1 kg mure, 1 kg zahar, 700 ml apa. PreparareSe aleg mure mari, intregi si bine coapte. Se […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress