Dulceata de prune

Ingrediente

2 kg prune, 1 kg zahar, 400 gr apa, 1 baton scortisoara.

Preparare

Prunele se spala, se scot samburii apoi se taie cubulete. Intr-o cratita punem zaharul, apa apoi punem cratita la foc mic. Se lasa sa fiarba pana devine un sirop. Se adauga apoi prunele taiate cubulete , batonul de scortisoara si lasam sa fiarba la foc mic cca 30 min. Cand dulceata este gata se ia de pe foc si se lasa cateva momente sa se raceasca. Se pune in borcane, se capseaza si se pun in baie de apa la sterilizat cca 10-15 min. Se scot pe un servet,se invelesc si se lasa pana a doua zi. Se pastreaza la loc aerist si intunecos.

Servire

Se serveste la micul dejun.
Dulceata de pruneDulceata de pruneDulceata de pruneDulceata de pruneDulceata de pruneDulceata de prune
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Dulceata de smochineDulceata de smochine Ingrediente20 smochine, 700 gr zahar, zeama de la o lamaie.PreparareIntr-o cratita se pune zaharul si 200 ml […]
  • Dulceata de prune brumariiDulceata de prune brumarii Ingrediente Dulceata de prune brumarii 5 kg prune, 2 kg zahar, 400 gr apa. Preparare Dulceata de prune […]
  • Gem din prune uscate cu vanilieGem din prune uscate cu vanilie Ingrediente500 gr prune uscate, 400 ml apa, vanilie, 150 gr zahar.PrepararePrunele uscate se tin in apa de […]
  • Compot de pruneCompot de prune Ingrediente Pentru 4 borcane 800 gr. 1,200 kg prune, 250 gr zahar, 1 plic zahar […]
  • Marmelada de caise cu scortisoaraMarmelada de caise cu scortisoara Marmelada de caise ,  fina si parfumata, nelipsita de la micul dejun. Ingrediente 3 kg caise, 2 kg zahar, […]
  • Dulceata de mureDulceata de mure Ingrediente 2 kg mure, 2 kg zahar, 1.5 l apa. Preparare Murele se trec prin mai multe ape, nu se pun sub […]

kalapod.net%20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress