Dulceata de gutui

Ingrediente

1 kg gutui, 1,5 kg zahar, 1 l apa, vanilie.

Preparare

Gutuiile sterg de puf, se spala si se sterg cu un servet uscat. Intr-o cratita se pune apa, zaharul , vanilia si se pune la foc pentru a obtine siropul. Fiecare gutuie se taie felii potrivite , cat se pot obtine ocolind mijlocul si taiem cubulete. Cand siropul este format se adauga cubuletele si se lasa la fiert la foc mic. Dulceata este gata atunci cand cubuletele de gutuie sunt fierte, iar siropul este potrivit.
Dulceata se pune fierbinte in borcane, se capseaza si se introduce in cuptorul incalzit pentru sterilizare. Se tin in cuptorul incalzit cca 5 minute.
Se pastreaza in camara .

Servire

Se serveste rece ca desert.
Dulceata de gutuiDulceata de gutuiDulceata de gutuiDulceata de gutuiDulceata de gutuiDulceata de gutuiDulceata de gutui
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Dulceata de visineDulceata de visine Ingrediente3 kg visine, 2 kg zahar, zeama de la o lamaie.PreparareVisinele se spala si se tin in apa cateva […]
  • Dulceata de cireseDulceata de cirese Ingrediente3 kg cirese , 3 kg zahar, vanilie.PreparareCiresele spalata si fara samburi se pun straturi, […]
  • Dulceata de mureDulceata de mure Ingrediente 1 kg mure, 1 kg zahar, 700 ml apa. PreparareSe aleg mure mari, intregi si bine coapte. Se […]
  • Dulceata de fragiDulceata de fragi Ingrediente1 kg fragi, 1 kg zahar, 2 picaturi zeama de lamaie.PreparareFragii se trec prin apa cu mare […]
  • Peltea (jeleu) de gutuiPeltea (jeleu) de gutui Ingrediente Peltea (jeleu) de gutui 1 kg gutui (puteti folosi doar coji si cotoare), 1 kg zahar, 1 lingura […]
  • Dulceata din pepene galbenDulceata din pepene galben Ingrediente 1 pepene galben mai mare, 1 kg zahar, 800 ml apa. Preparare Apa impreuna cu zaharul se pun […]




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress