Dulceata de capsuni

Ingrediente

1 kg capsuni, 1 kg zahar

Preparare

Capsunile se spala sub jet de apa rece si se curata de codite. Se pun intr-o cratita in straturi, unul de capsuni, unul de zahar. Se pune cratita in frigider si se lasa pana a doua zi, cand capsunile si-au lasat suc. Se pune cratita la foc mic si lasam sa fiarba la foc mic pana ce siropul este legat si capsunile au fiert. In acest timp se amesteca din cand in cand pentru a nu se lipi de cratita. Cand dulceata este gata se ia cratita de pe foc si se acopera cu un tifon umed. Cand s-a racit se pune in borcane si se sterilizeaza 20 min in Baine-Marie.

Servire

Se pastreaza la rece.
Dulceata de capsuniDulceata de capsuniDulceata de capsuni
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Dulceata de mureDulceata de mure Ingrediente 2 kg mure, 2 kg zahar, 1.5 l apa. Preparare Murele se trec prin mai multe ape, nu se pun sub […]
  • Dulceata de prune brumariiDulceata de prune brumarii Ingrediente Dulceata de prune brumarii 5 kg prune, 2 kg zahar, 400 gr apa. Preparare Dulceata de prune […]
  • Dulceata de smochineDulceata de smochine Ingrediente20 smochine, 700 gr zahar, zeama de la o lamaie.PreparareIntr-o cratita se pune zaharul si 200 ml […]
  • Dulceata de pruneDulceata de prune Ingrediente2 kg prune, 1 kg zahar, 400 gr apa, 1 baton scortisoara.PrepararePrunele se spala, se scot […]
  • Gem de pruneGem de prune Ingrediente2 kg prune, 1 kg zahar, 1 plic zahar vanilat.PrepararePrunele se spala sub jet de apa rece. […]
  • Dulceata de capsuniDulceata de capsuni Ingrediente 2 kg capsuni, 1 kg zahar, zeama de la o lamaie. Preparare Capsunile se spala si se curata de […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress