Acasa / Retete culinare / Retete de muraturi si conserve / Dulceata de capsuni si lamaie

Dulceata de capsuni si lamaie

Bogate in vitamine si minerale –capsunile  conservate sub forma de  dulceata pastreaza cea mai mare parte din proprietatile fructelor proaspete, mai ales  aroma. Dulceata de capsuni si lamaie  se obtine  din capsuni proaspete,  bine coapte bine , zahar si  lamaie. Este ideala la micul dejun , cu unt, paine prajita,  in clatite sau prajituri.

Ingrediente

3 kg de capsuni, 2 kg zahar, 3  lamai, 500 ml  apa.

Mod de preparare

  1. Intr-o cratita de 4 l se pune apa cu zaharul la fiert pentru a obtine siropul.
  2. Separat capsunile se spala cu grija,  se curata de frunzulite apoi se pun intr-o cratita.
  3. Fiecare lamaie se spala , se taie pe jumatate, apoi se taie feliute.
  4. Feliutele de lamaie se pun deasupra capsunilor spalate.
  5. Siropul este gata dupa ce zaharul si apa au fiert cca 10 minute. Adaugam capsunile , impreuna cu feliile de lamaie si lasam sa fiarba la foc mic. Atentie- cand se formeaza spuma , se inlatura.
  6. Dulceata de capsuni se tine pe foc cca 60-80  de minute, timp in care se amesteca usor cu o lingura de lemn.
  7. Dulceata este gata atunci cand capata  o consistenta gelatinoasa.
  8. Putem face proba : luam o lingura de dulceata , o punem pe o farfurioara si o lasam sa se raceasca. Prin racire vom vedea ce consistenta a capatat, daca este gata sau o mai lasam pe foc.
  9. Cand este gata se lasa sa se racesca cateva momente, apoi se pune in borcane sterilizate , se pun capacele si le rasturnam cu capul in jos pentru cateva minute.
  10. Se intorc in pozitia normala si se lasa sa se racesca, apoi se pun la rece in camara.

Sfat:  Borcanele de dulceata le puteti steriliza tinandu-le la cuptor 10-15 min, sau spalate cu apa fierbinte.

Pofta Buna!

 

Rate this post
Voteaza
 

Vezi si alte retete delicioase

  • Gem de capsuniGem de capsuni Gemul de capsuni este o adevarata delicatesa, putand fi consumat ca atare, cu biscuiti sau clatite, sau in […]
  • Dulceata de afineDulceata de afine Ingrediente Dulceata de afine - 6 borcane -400 gr 1.2 kg zahar, 1.5 kg afine (adsbygoogle = […]
  • Dulceata de cirese negreDulceata de cirese negre Ingrediente Dulceata de cirese negre - 5 borcane 400 gr 2 kg cirese negre, 1 kg zahar, 1/2 zeama de […]
  • Dulceata de trandafiri Dulceata de trandafiri Ingrediente: Dulceata de trandafiri 350 gr petale de trandafiri parfumate (pentru dulceata), 500 gr zahar, […]
  • Dulceata de ardei iuteDulceata de ardei iute Dulce, cremoasa , iute si acrisoara ,  dulceata de ardei iute este ideala pentru friptura. Ingrediente - […]
  • Tort diplomat cu capsuniTort diplomat cu capsuni Ingrediente Blat: piscoturi de sampanie (in functie de forma tortului), sirop de capsuni. Crema: 3 oua, […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress