Dulceata de capsuni

Ingrediente

2 kg capsuni, 1 kg zahar, zeama de la o lamaie.

Preparare

Capsunile se spala si se curata de codite. Se pun intr-o cratita in straturi, unul de capsuni, unul de zahar. Se pun in frigider si se lasa pana a doua zi. Se pune cratita la foc mic si se ia spuma care se formeaza la inceput . Se lasa sa fiarba cca 2 ore la foc mic pana ce siropul este legat si capsunile sunt fierte. Se adauga apoi zeama de lamaie si se mai lasa sa dea cateva clocote. In acest timp se amesteca ca sa nu se lipeasca de cratita. Se da cratita de pe foc si se acopera cu un tifon umed. Cand s-a racit se pune in borcane si se sterilizeaza 20 min in Baine-Marie. Se pastreaza la rece.

Servire

Se serveste ca desert ,  umplutura la deserturi sau  decor.
Dulceata de capsuniDulceata de capsuni
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Dulceata de smochineDulceata de smochine Ingrediente20 smochine, 700 gr zahar, zeama de la o lamaie.PreparareIntr-o cratita se pune zaharul si 200 ml […]
  • Marmelada din struguri rosiiMarmelada din struguri rosii Ingrediente10 kg de struguri rosii tamaiosi, 1,5 kg zahar, 1 pliculet de vanilie. PreparareStrugurii se […]
  • Castraveti murati in saramuraCastraveti murati in saramura Ingrediente Castraveti murati in saramura 3 kg castraveti, 1 capatana usturoi, 3 bucati hrean,  marar […]
  • Dulceata de capsuniDulceata de capsuni Ingrediente1 kg capsuni, 1 kg zaharPreparareCapsunile se spala sub jet de apa rece si se curata de codite. […]
  • Dulceata de mureDulceata de mure Ingrediente 1 kg mure, 1 kg zahar, 700 ml apa. PreparareSe aleg mure mari, intregi si bine coapte. Se […]
  • Dulceata de cireseDulceata de cirese Ingrediente3 kg cirese , 3 kg zahar, vanilie.PreparareCiresele spalata si fara samburi se pun straturi, […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress