Compot de prune

Ingrediente

Pentru 4 borcane 800 gr.
1,200 kg prune, 250 gr zahar, 1 plic zahar vanilat.

Preparare

Prunele se spala si se pun in borcane sterilizate. Peste prune, in fiecare borcan se pun 60 gr zahar, zahar vanilat si apa. Se capseaza bine si se introduc intr-o cartita cu apa calduta si tapetata cu un servet de bucatarie. Din momentul in care apa a atins punctul de fierbere se lasa 20 min. Dupa acest timp se scot si se impaturesc intr-un servet si se lasa pana a doua zi. Se pastreaza in camara, la loc aerisit si racoros.

Servire

Se servesc pe timpul iernii.
Compot de pruneCompot de prune
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Compot caiseCompot caise Ingrediente 2 kg caise, 1 kg zahar, 4 plicuri zahar vanilat, 2l apa. Preparare Caisele spala, se taie in […]
  • Compot de cireseCompot de cirese Ingrediente Compot de cirese cirese, zahar Preparare Compot de cirese Ciresele se curata de codite,  […]
  • Marmelada de pereMarmelada de pere Ingrediente 2,5 kg pere de iarna, zahar, vanilie. Preparare Am folosit pere de iarna pentru ca sunt […]
  • Castraveti muratiCastraveti murati O reteta rapida de castraveti murati. Sunt nelipsiti de la mancarurile pe baza de carne si […]
  • Gogonele cu usturoi la otetGogonele cu usturoi la otet Ingrediente - Gogonele cu usturoi la otet gogonele, cantitatea de otet reprezinta 30% din cantitatea de […]
  • Sos de rosii cu ardeiSos de rosii cu ardei Sos de rosii si ardei, perfect pentru friptura, tocanite si pizza ! Ingrediente Sos de rosii cu ardei -10 […]

loading…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress