Compot de pere

Ingrediente

Pt 3 borcane: 1 kg pere, 120 gr zahar, 1 plic de zahar vanilat.

Preparare

Perele se spala si se taie jumatati. Curatim cu grija partea inferioara a cotorului si le punem in borcane de 800 gr sterilizate. Se adauga cate 40 gr de zahar la fiecare borcan , vanilie si apa. Se capseaza borcanele si le punem in baie de apa pentru sterilizare. Se tin cca 20 min de cand a dat primul clocot. Se scot si se tin impaturite pana a doua zi. Se pot aseza cu capacul in jos pentru verificare. Se pastreaza la loc racoros si aerisit.

Servire

Se serveste rece.
Compot de pereCompot de pere
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Dulceata de gutuiDulceata de gutui Ingrediente1 kg gutui, 1,5 kg zahar, 1 l apa, vanilie.PreparareGutuiile sterg de puf, se spala si se sterg […]
  • Marmelada de caise cu scortisoaraMarmelada de caise cu scortisoara Marmelada de caise ,  fina si parfumata, nelipsita de la micul dejun. Ingrediente 3 kg caise, 2 kg zahar, […]
  • Salata de ardei cu vinete pentru iarnaSalata de ardei cu vinete pentru iarna Ingrediente 5 kg vinete, 5 kg ardei, 150 gr zahar, 200 ml ulei, 200 ml otet, sare, foi de […]
  • Marmelada de caiseMarmelada de caise Marmelada fina si aromata ! Ideala pentru micul dejun sau pentru obtinerea celor mai fine […]
  • Conserva de fasole verdeConserva de fasole verde Ingrediente Conserva de fasole verde fasole, apa, sare, crengute de marar proaspat. Mod de preparare […]
  • Compot de piersiciCompot de piersici Ingrediente1 kg piersici, zahar, zahar vanilat.PrepararePiersicile se spala bine apoi se trec cateva secunde […]

kalapod.net%20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress