Compot caise

Ingrediente

2 kg caise, 1 kg zahar, 4 plicuri zahar vanilat, 2l apa.

Preparare

Caisele spala, se taie in 2 parti si se curata de sambure. Intr-o cratita se pune apam la clocotit, cand a dat primul clocot se adauga zaharul si se lasa sa fiarba. Dupa 5 minute adaugam caisele si lasam sa fiarba la foc mic cca 8 minute. Se scot apoi caisele si se curata de coaja si se pun din nou in sirop. Se adauga zaharul vanilat si se lasa la racit. Compotul se pune in borcane , caise si sirop , se capseaza borcanele cu capace si se sterilizeaza cca 15 min.

Servire

Se serveste rece.
Compot caiseCompot caise
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Compot de pruneCompot de prune Ingrediente Pentru 4 borcane 800 gr. 1,200 kg prune, 250 gr zahar, 1 plic zahar […]
  • Marmelada de caise cu scortisoaraMarmelada de caise cu scortisoara Marmelada de caise ,  fina si parfumata, nelipsita de la micul dejun. Ingrediente 3 kg caise, 2 kg zahar, […]
  • Compot de cireseCompot de cirese Ingrediente Compot de cirese cirese, zahar Preparare Compot de cirese Ciresele se curata de codite,  […]
  • Dulceata de caise cu anasonDulceata de caise cu anason Ingrediente 2 kg caise coapte, 1,5 kg zahar, 5 stelute de anason, zeama de la 1 lamaie,  500 ml apa. Mod […]
  • Marmelada de caiseMarmelada de caise Marmelada fina si aromata ! Ideala pentru micul dejun sau pentru obtinerea celor mai fine […]
  • Desert cu caiseDesert cu caise Ingrediente Desert cu caise 300 caise, 300 ml smantana dulce pentru frisca , 70 gr zahar, 1 pliculet de  […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress