Castravetii murati cu sfecla rosie au un aspect deosebit , sunt deliciosi si se pregatesc rapid. Incearca si tu reteta !
Ingrediente
3 kg castraveti, 1 capatana usturoi, 3 bucati hrean, 3 palarii de marar uscat, sare, 1/2 sfecla rosie.
Preparare
- Se pune apa la fiert cu sare in proportie de 50 gr sare la 1 litru de apa.
- Usturoiul se curata , hreanul si sfecla se vor taia bucati.
- Castravetii spalati se vor aseza vertical in borcane iar printre ei se pun catei de usturoi si bucati de hrean. Deasupra adaugam mararul si sfecla rosie .
- Dupa ce saramura a dat in clocot se toarna fierbinte peste castraveti .
- Daca borcanul este de sticla, pentru a nu plesni se infasoara intr-o carpa umeda).
- Se acopera cu o farfurie pana a doua zi apoi se acopera cu capace sau celofan.
Se servesc alaturi de friptura sau mancaruri din carne.
Voteaza