Ardei gogosar in otet

Ingrediente

5 kg ardei gogosar, 750 ml otet, 150 gr zahar, 150 gr sare de mare , hrean, boabe de mustar.

Preparare

Ardeiul se spala, se taie si se curata de seminte. Se taie fasii mai mari. Se pune intr-o cratita 2 l apa, otetul, zaharul, sarea si se pun la fiert. Se lasa pana da in clocot, atunci adaugam ardeii si lasam sa se inabuseasca 5 minute maxim. Se amesteca putin si se scot cu o paleta intr-un castron mai mare. In borcane se aseaza rondele de hrean, boabe de mustar, piper boabe negru, si apoi ardeiul astfel incat sa se umple borcanul, ultimul strat fiind de marar uscat. Se toarna apoi in borcan compozitia in care s-a inabusit ardeiul si apoi se capseaza. Se pastreza in camara la rece si ferit de lumina.

Servire

Se serveste ca salata la diverse preparate.
Ardei gogosar in otet
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Zacusca de fasoleZacusca de fasole Ingrediente - Zacusca de fasole 1 kg gogosar, 1 kg ceapa, 500 gr fasole foabe, 4 morcovi, 500 ml  ulei, 1 […]
  • Sfecla rosie pentru iarnaSfecla rosie pentru iarna Sfecla rosie este o legume savuroasa, in special atunci cand este murata sau adaugata in diverse preparate, […]
  • Ardei copt pentru iarnaArdei copt pentru iarna Ingrediente Ardei capia, otet, sare, ulei, piper.PreparareArdeiul se spala si se pune intr-o tigaie incinsa […]
  • Muraturi pentru iarnaMuraturi pentru iarna Ingrediente Conopida, morcovi, varza rosie, varza alba, castraveti, mere rosii,telina frunze, […]
  • Ardei in sos de rosiiArdei in sos de rosii Ingrediente 5 kg ardei gogosar, 1.5 kg bulion, 500 ml otet , 500 ml ulei, boabe de piper, foi de dafin, 500 […]
  • Compot din struguri Compot din struguri IngredienteStruguri de masa albi si rosii cu bobul mare, zahar, vanilie, apa.PreparareAceasta reteta de […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress