Acasa / Retete culinare / Mini strudele cu dovleac

Mini strudele cu dovleac

Ingrediente Mini strudele cu dovleac

Aluat foietaj- 400 g faina alba, o lingurita de sare fina, 400 g unt, 100 ml  apa rece, 1/2 lingurita otet.

Umplutura – 300 gr dovleac placintar, 5 linguri zahar, 50 gr unt, 1/2 lingurita scortisoara, 1 lingura gris.

Decor – zahar pudra vanilat.

Mod de preparare Mini strudele cu dovleac- Aluat

    1. Se face un aluat din apa, faina si sare. Untul rece se razuie si cu ajutorul fainii ii dam forma dreptunghiulara.
    2. Aluatul se intinde pe masa de lucru prafuita cu faina iar la mijloc adaugam dreptungiul de unt.
    3. Se impatureste si se intinde, dupa care se repeta de trei ori si se lasa sa stea timp de 30 min la rece.

Umplutura de dovleac

  1. Dovleacul se razuie apoi  se amesteca cu zahar, scortisoara si unt.
  2. Se pune pe foc si se amesteca des, pana scade zeama.
  3. Se adauga grisul, amestecam si  lasam  sa se racesca complet.

Foietajul se intinde in foaie de 1 cm grosime, se adauga umplutura la margine si rulam strans  de max 2 ori. Vom  obtine un rulou care se taie in mini strudele de 8 cm lungime.

Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduc in cuptorul preincalzit la 220 C. Se lasa la copt pana cresc in volum si capata o culoare aurie.

Se lasa sa se racesca complet apoi se pudreaza cu zahar farin vanilat.

Pofta buna!

mini strudel cu dovleac
Rate this post
Voteaza
 

Vezi si alte retete delicioase

  • Fursecuri cu cirese confiateFursecuri cu cirese confiate Ingrediente Fursecuri cu cirese confiate 200 gr unt, 70 gr zahar farin , 3 galbenusuri, 250 gr faina, coaja […]
  • Strudel cu fructe de padureStrudel cu fructe de padure Ingrediente 800 gr foietaj crud. Umplutura:  250 gr fructe de padure (afine, zmeura, mure -congelate),  […]
  • Prajitura cu dovleac si scortisoaraPrajitura cu dovleac si scortisoara Ingrediente Aluat:250 gr  unt sau margarina, 2 oua, 60 gr smantana, 2 plicuri zahar vanilat, 1 plic praf de […]
  • Strudel cu gem si nucaStrudel cu gem si nuca Ingrediente 500 gr foietaj crud. Umplutura: 300 gr gem de prune, 100 gr nuca macinata, esenta de […]
  • Prajitura cu dovleacPrajitura cu dovleac Ingrediente Aluat de briose: 150 gr unt, 150 gr zahar, 2 gr bicarbonat de sodiu stins in 20 ml otet, 2 oua, […]
  • Strudel cu mereStrudel cu mere Ingrediente Aluat frantuzesc: 500 gr faina alba tip 480, 500 gr margarina, otet, sare apa rece. Umplutura: […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress